Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερώτηση Κοραντή για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει να συζητιέται η «διευρυμένων δραστηριοτήτων» επιχειρησιακή δράση της ΕΥΠ εντός της Ελλάδας. Δεδομένου του γεγονότος πως η συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει για να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες και την χώρα από «δραστηριότητες» οι οποίες προσανατολίζονται προς την δημιουργία προβλημάτων στην εσωτερική ασφάλεια, εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει για την εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία φέρεται να παρακολουθεί Έλληνες πολίτες σε νόμιμες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται σε ολόκληρη την Επικράτεια και που έχουν ως θέμα την ανάλγητη οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο εγνωσμένης ευαισθησίας σε ζητήματα που άπτονται γενικότερα της ασφάλειας της χώρας, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην πρέσβης αλλά και διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, κατέθεσε σχετικό ερώτημα στην Βουλή και στον υπουργό Προστασίας του Πολιτη κ. Παπουτσή, προκειμένου να πληροφορηθεί γιατί η ΕΥΠ προχώρησε σε τέτοιου είδους παρακολουθήσεις, όταν μάλιστα αυτές δεν συνάδουν με το αντικείμενο και τον θεσμικό της ρόλο.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 2233/2-12-2011

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή
Θέμα: Η ΕΥΠ παρακολουθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ (αρ. 111, 1/12-7/12/2011) που παραθέτει αυτούσιο απόρρητο σήμα περιφερειακής μονάδας της ΕΥΠ με ημερομηνία 8/10/2010 σχετικά με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη προηγουμένη, εναντίον των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης, στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Τα ερωτηματικά ως προς την ενασχόληση της ΕΥΠ με τις ανωτέρω συγκεντρώσεις επιτείνονται από το γεγονός ότι αυτές είχαν καλυφθεί από τα τοπικά ΜΜΕ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η παρακολούθηση δημοσίων και νομίμων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας εμπίπτει στην αποστολή, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ όπως προσδιορίζονται με σαφήνεια στο Ν.3649/2008;

2. Εάν όχι, πως έγινε η ενέργεια της 4751 ΠΜΥ; Ήταν πρωτοβουλία του επικεφαλής της Μονάδος ή ανταπόκριση σε προφορική ή γραπτή εντολή της Διοίκησης της ΕΥΠ –και ποίου συγκεκριμένα- ή της αρμοδίας Γ΄ Διεύθυνσης που είναι άλλωστε και αποδέκτης του σήματος;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Διευρυμένων δραστηριοτήτων"; Τώρα; Αυτά που καταγράφουν οι κάμερες που εγκατέστησαν από τους Ολυμπιακούς και μετά (όλως περιέργως βρίσκονται οι περισσότερες μεταξύ Ομονοίας και Συντάγματος) σε ποιών χέρια καταλήγουν; ...Μα διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Κρατάει χρόνια αυτό το χόμπυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναγυρίσαμε σε εποχές της αλήστου μνήμης ΚΥΠ ή φαντασία μου τα φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]