Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ συντηρεί τον κομματικό του στρατό


Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με διευκολύνσεις που θα πρέπει να παρασχεθούν σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δάνεια στο όνομά τους. Και φυσικά θετική ήταν η αρχική αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στο σχετικό αίτημα 41 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών, λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.

Ωστόσο μετά την πρώτη αντίδραση υπήρξε... σιγή ασυρμάτου.

Κάπως έτσι η Λούκα Κατσέλη και άλλοι 28 επανήλθαν με σχετική ερώτηση και ζητούν την ενεργοποίηση διάταξης που έχει συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο για σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Οι βουλευτές λένε πως είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους σε πιστωτικά ιδρύματα για δάνεια που έχουν συνάψει, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Τώρα, εάν σκεφτούμε πως οι εναπομείναντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι στο μεγάλο τους ποσοστό διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ, τότε καταλαβαίνουμε πως οι σχέσεις του πελατειακού κράτους πολύ δύσκολα πρόκειται να κοπούν από την σημερινή κυβέρνηση και για όσο διάστημα θα εμπλέκονται «πράσινοι» στις κυβερνήσεις της χώρας. Ο κομματικός στρατός δεν σηκώνει πολλές πιέσεις. Πρέπει να φροντισθεί κατάλληλα προκειμένου να παραμένει πιστός και ενεργός οποτεδήποτε χρειαστεί…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν έχεις φτάσει σε τέτοια ηθική αποσύνθεση που δεν σε ενδιαφέρει αν σιτίζεται ο στρατός της χώρας σου ή (ακόμα χειρότερο) δεν νοιάζεσαι αν υπάρχει καν, δεν δίνεις δεκάρα αν κάποιοι πολίτες πεινάνε ή αυτοκτονούν από απελπισία, αλλά εξακολουθείς το κόλπο που έπιανε δεκαετίες τώρα και μπουκώνεις τον κομματικό στρατό, τι να πρωτοπεί κανείς.

    Πραγματικά, οι ακαδημαϊκοί έχουν δίκιο. Έχουν κάνει ό,τι χειρότερο έκανε ποτέ κανείς στην ελληνική κοινωνία. Γιατί αυτιά έχουμε και ακούμε αυτούς τους μπουκωμένους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Παρ' όλο που τους έχουν ψαλιδίσει τον μισθό, αυτοί είναι αμετανόητοι, αφού κανείς δεν τους απέλυσε. Αυτό δεν είναι απλώς νοσηρή κατάσταση. Είναι μια γάγγραινα, που κατατρώει τον Ελληνισμό από μέσα και τον εμποδίζει να βγει μπροστά, όπως έκανε πάντα όταν κινδύνευε η πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι ο ιδιωτικος στρατος του συστηματος.
    Ειναι ολοι αυτοι οι προσκυνημενοι,που θα βρεθουν με την πλατη τους στο κυνοβουλιο και απεναντι στους πεινασμενους.
    Εχουν διαβολικο σχεδιο στα χερια τους οι δωσιλογοι.
    Αλλα ο Ελληνας Ηρακλης ,μονο, μπορεσε και εκοψε ΟΛΑ τα κεφαλια της Λαιρνεας Υδρας.
    Ο Θεος βοηθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]