Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως δεν είναι λαθρομετανάστες, αλλά εποικιστές;


Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να σκέφτεται διαφορετικά στην πατρίδα του απ' ό,τι σκέφτεται στις πατρίδες των άλλων. Ζητάνε, για παράδειγμα, οι Πακιστανοί πλήρη δικαιώματα πολιτών στην Ελλάδα.

Με ποιο επιχείρημα;

Με το επιχείρημα ότι απλά βρέθηκαν στη χώρα και άρα ως άνθρωποι "δικαιούνται" το σύνολο όχι μόνον των ανθρωπίνων αλλά των πολιτικών δικαιωμάτων.

Αυτό όμως το σκέφτηκαν τώρα ή το "κουβαλούσαν" ως σκέψη από την πατρίδα τους;

Περνώντας το Αιγαίο τούς άλλαξαν οι ιδέες και βέβαια οι γνώσεις τους;

Στην πατρίδα τους, για παράδειγμα, θα έδιναν πλήρη δικαιώματα πακιστανών πολιτών σε Ινδούς, αν αυτοί για τον οποιονδήποτε λόγο βρίσκονταν εκεί;

Ως κυρίαρχοι πολίτες μιας κυρίαρχης χώρας θα συμπαραστέκονταν στους διαμαρτυρόμενους; Αν ξαφνικά συνέρεαν στο Πακιστάν ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα χιλιάδες Ινδών, πώς θα τους αντιμετώπιζαν;

Όλοι αυτοί οι κατά κανόνα φανατικοί ισλαμιστές, που ξαφνικά σήμερα εμφανίζονται υπερασπιστές της θρησκευτικής "ανοχής", τι θα έκαναν αν ξαφνικά οι μουσουλμανικές γειτονιές τους γέμιζαν από ινδουιστές;

Από όσα γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν στις πατρίδες τους μεταξύ των θρησκευτικών "μειονοτήτων", όχι πολιτικά δικαιώματα αλλά ούτε την επιλογή της επιβίωσης δεν θα τους πρόσφεραν.

Μόνον αν συνειδητοποιήσουν ότι είναι "Ινδοί" μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ελπίδα να βρούμε κάποια άκρη, για να συνυπάρξουμε ειρηνικά.

Μόνον αν το συνειδητοποιήσουν μπορούν να εκτιμήσουν την πολιτισμένη στάση του ελληνικού λαού και να αγνοήσουν τους νεοταξίτες, οι οποίοι τους "φουσκώνουν" τα μυαλά με υπερβολές και ηλιθιότητες.

Τότε θα καταλάβουν και οι ίδιοι ότι είναι άλλο πράγμα ο ανθρωπισμός και άλλο πράγμα η αφέλεια.
Είναι άλλο πράγμα ο πολιτισμένος άνθρωπος και άλλο πράγμα το κορόιδο.

Μέχρι να το κάνουν αυτό, θα γίνονται υποχείρια των ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες εκμεταλλεύονται τις φλέγουσες ανάγκες τους και την αγωνία τους για επιβίωση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά είναι παιχνίδια, τα οποία κάποιοι τους βάζουν να τα παίζουν.
Όπως δεν θα διανοούνταν στις πατρίδες τους να δουν ινδουιστές να διαδηλώνουν εκεί όπου διαδηλώνουν οι ίδιοι για τα δικαιώματά τους, έτσι δεν θα διανοούνταν καν να καταλαμβάνουν τα "σαλόνια" διαμαρτυρίας της ελληνικής Πρωτεύουσας.

Η διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος —και άρα μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων— είναι το υπέρτατο δικαίωμα και βέβαια ένα αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων πολιτών.

Δικαίωμα, το οποίο απολαμβάνουν αποκλειστικά οι Έλληνες πολίτες, είναι η διαμαρτυρία τους μπροστά στο κέντρο της εξουσίας της ελληνικής Δημοκρατίας.

Δικαίωμά τους και προνόμιο, που το εξασφαλίζει το Σύνταγμα, είναι να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους φυσικούς φορείς της εξουσίας.

Οι ξένοι —και μάλιστα οι παρανόμως ευρισκόμενοι στη χώρα— πώς φτάνουν σ' αυτό το "σαλόνι";

Πώς τολμούν και ξεμυτίζουν από τις "τρύπες" τους, χωρίς να έχουν πάνω τους ούτε καν ένα έγγραφο, που να πιστοποιεί τις ταυτότητές τους;

Άρα κάποιος τους βάζει να το κάνουν.
Κάποιος, που γνωρίζει αυτά τα οποία δεν γνωρίζουν οι ίδιοι.

Κάποιος, που γνωρίζει τις "κόκκινες" γραμμές των Ελλήνων και μπορεί να παίζει στα όριά τους. Οι μετανάστες δεν μπορούν να γνωρίζουν αυτά τα όρια.

Δεν μπορούν ξαφνικά κάποιοι αγράμματοι, που διέσχισαν με τα πόδια τον μισό Πλανήτη, να έρχονται στην Ελλάδα και να γνωρίζουν απ' έξω κι ανακατωτά το διεθνές δίκαιο.

Υπάρχει "υποβολέας".
Κάποιος τους λέει τι να κάνουν και πότε να το κάνουν.
Κάποιος τους παίρνει από το "χέρι" και τους σέρνει, γιατί προφανώς μπορεί να τους εγγυηθεί ασφάλεια.

Είναι απαραίτητη η "εγγύηση", γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν ότι, αν αυτά γίνονταν στις πατρίδες τους, δεν θα είχαν ασφάλεια αυτοί οι οποίοι τα επιχειρούσαν.


Αστυνομία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη σωστή αντιμετώπιση μεταναστών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη διαχείριση μη νόμιμων μεταναστών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, θα πραγματοποιηθούν διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα στελεχών του Σώματος, με κεντρική θεματική ενότητα τη διαχείριση μη νόμιμων μεταναστών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής. Θα πραγματοποιηθούν σε πέντε (5) εκπαιδευτικά στάδια και θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2012, ενώ θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του ίδιου έτους.

Συνολικά θα συμμετέχουν (800) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες διαχείρισης παράνομων μεταναστών σε όλη την Επικράτεια.

Στα πέντε (5) εκπαιδευτικά στάδια θα αναπτυχθούν αντίστοιχα οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Διαδικασίες επιστροφής των μη νόμιμων μεταναστών.

2. Διαδικασίες επιστροφής των συνοδευόμενων συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών.

3. Διαδικασίες επανεισδοχής.

4. Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που τελούν υπό επιστροφή.

5. Μεταχείριση των ευάλωτων ατόμων που τελούν υπό επιστροφή.

Τα διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης σε Αθήνα και Βέροια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας (Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Δωδεκάνησα, Σάμο και Λέσβο).

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Δεν μπορούν ξαφνικά κάποιοι αγράμματοι, που διέσχισαν με τα πόδια τον μισό Πλανήτη, να έρχονται στην Ελλάδα και να γνωρίζουν απ' έξω κι ανακατωτά το διεθνές δίκαιο.
    Υπάρχει "υποβολέας".
    Κάποιος τους λέει τι να κάνουν και πότε να το κάνουν.
    Κάποιος τους παίρνει από το "χέρι" και τους σέρνει, γιατί προφανώς μπορεί να τους εγγυηθεί ασφάλεια." ΣΩΣΤΑ ! ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ ;; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ έχει χαθεί ;; Αλλα τα συμφέρωντα των "ξένων" και άλλα των ΝΤΟΠΙΩΝ ! Οι "ξένοι" παίζουν το "παιχνίδι" του χρηματηστηριακού παγκόσμιου κεφαλαίου ! Και οι "Ελληναράδες" παίζουν το παιχνίδι του χρηματηστ. Παγκόσμιου Κεφαλαίου, κυνηγώντας τους "ξένους" ! Κάπως έτσι είναι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υποβολέας" ή "υποβολείς" υπάρχουν σίγουρα. Πρώτα απ' όλα, κάνει αρκετή δουλειά γι' αυτούς η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με διεθνές δίκτυο που διαθέτει γραφεία σε κάθε πρωτεύουσα. Εκεί προμηθεύονται από ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο μέχρι χαρτιά που τους λένε για τα δικαιώματά τους.

    Το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι ότι αρκετοί που έρχονται στην Ελλάδα δεν περιμένουν να πάνε Αθήνα για να γίνουν όλα αυτά. Με το που θα περάσουν τον Έβρο ή την Κέρκυρα ή άλλα μέρη είναι ήδη προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι κατάλληλα. Φροντίζει γι' αυτό η Frontex και αυτό το "Δουβλίνο" (έτσι λένε τη συμφωνία οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες - πολλές λέξεις δεν ξέρουν στα Ελληνικά, αλλά σε αυτό είναι όλοι ξεφτέρια) που με τόση προθυμία υπέγραψαν οι "ηγέτες" μας. Όποιος μπαίνει δεν βγαίνει.

    Όλα αυτά, μαζί με την πρεμούρα για νομοσχέδια περί ρατσισμού και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το πώς θα τους φέρονται οι αρχές, δείχνουν ένα πράγμα. Οι κυβερνώντες αυτής της χώρας, αντιμέτωποι με έναν λαό που βουλιάζει στην ανεργία και τη φτώχεια, έχουν δώσει προτεραιότητα αλλού. Τα συμπεράσματα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποβολεις ειναι οι αριστεριστες πολιτικαντηδες,οπως και οι ΜΚΟ,καθως και οι αριστεριστες πανεπιστημιακοι και "καλλιτεχνες" των ΜΜΕ που προπαγανδιζουν τους ορους "ξενοφοβια" και "ρατσισμο" για να επιβαλλουν τις αντεθνικες βλεψεις της Νεας Ταξης!

    Ολως περιεργως η αντιθετη αποψη απαγορευεται να ειπωθει!
    Οποιος τολμησει να πει το αντιθετο-που ειναι και το αυτονοητο-,βαπτιζεται "ακροδεξιος" και "φασιστας"!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΘΟΣ!
    Υποβολεις ειναι ολα τα μαντρια.
    Οι αριστεροι απλα ειναι οι φανεροι.
    Μην ΞΕΧΝΑΤΕ τα ευχαριστω των προδοτων της δεξιας.Μην ΞΕΧΝΑΤΕ τους φιλικους νομους της πρασινης Λερναιας Υδρας.
    Μην ΞΕΧΝΑΤΕ τους γελοιους του Καρατζαφερη που...καλο το παραμυθι τους αλλα δεν εχει δρακο!
    Πολυ κο-κο-κο και αυγο τιποτα.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.
    Δεν ειναι οι αριστεροι μονο,ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε
    8 Δεκεμβρίου 2011 12:04 π.μ. ,

    εχεις απολυτο δικιο,απλως εδωσα περισσοτερη εμφαση στους φανερους υποβολεις,οπως πολυ ευστοχα περιεγραψες,διοτι αυτοι προβαλλονται περισσοτερο μεσω των ΜΜΕ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]