Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητάει ομοψυχία για το Σκοπιανό!!!


Πολλά, πάρα πολλά αρνητικά μπορεί να καταλογίσει ο οποιοσδήποτε στον Γιώργο Παπανδρέου. Γι ακόμη περισσότερα μπορεί να αμφισβητηθεί τόσο ο ρόλος όσο και η σκοπιμότητα/ες που σαν πρωθυπουργός εργάστηκε ή... ξέχασε. Όμως, το θράσος του (ή μήπως άγνοια κατανόησης των λεγομένων) είναι ένα "προσόν" του που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Επανερχόμενος, λοιπόν, ο πρώην (και κατ' άλλους νυν) πρωθυπουργός, δήλωσε σήμερα πως χρειάζεται εθνική ομοψυχία πέρα από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, αποτελεί την καλύτερη βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού.

Πρόσθεσε ότι την προσεχή περίοδο «απαιτούνται αποφασιστικά βήματα, για την επίλυση του ζητήματος, που αποτελεί και προϋπόθεση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας, για την οποία η Ελλάδα -όπως είπε- πράττει, μεγάλες προσπάθειες.

«Η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει εκτίσει το βίο της, μπορούμε να την εγκαταλείψουμε, και τότε δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις μετά το πέρας ενός έτους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης.

«Αν όμως τα Σκόπια προλάβουν εντός ένος έτους να κάνουν αίτηση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν θα μπορεί να τους εμποδίσει» προειδοποίησε ωστόσο ο κ. Βερέμης.

Τώρα, στην εύλογη απορία, τι έκανε ο ίδιος σχετικά με τα όσα σήμερα με τόσο στόμφο δηλώνει, κανείς δεν μπορεί να δώσει κάποια απάντηση. Βλέπετε, λίγο το ότι ακολουθούσε σαν πάγια τακτική τις κρυφές συνομιλίες, λίγο το ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είχε εγκαταλειφθεί στις "ικανότητες" Δρούτσα, λίγο το ότι ο Γιώργος πάντα προτιμούσε να δίνει κάτι για να κοιμάται ήσυχος, αλλά και άλλα πολλά (ταξίδια, συναντήσεις με Σόρος και αγνώστους σε αεροπλανα κ.λ.π), δημιουργούν ένα νεφέλωμα σχετικά με τις ό,ποιες παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για επίλυση του Σκοπιανού υπέρ των ελληνικών δικαίων (και όχι συμφερόντων όπως πολλοί συνηθίζουν να αναφέρουν).

Η τελευταία παρέμβαση του Γ.Α. Παπανδρέου, απλώς καταφέρνει να ρίξει λάδι στη φωτιά και -δυστυχώς για τον ίδιο- ό,ποιος τον συμβούλευσε για την σχετική δήλωση ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα λόγω πολιτικής "τοξικότητας"...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]