Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο όνομα της "Δημοκρατίας"

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι λυπηρά κι ενδεικτικά μαζί. Στις παρελάσεις, την 28η Οκτωβρίου, σε όλη τη χώρα, είδαμε καθαρά την αγανάκτηση και την απελπισία των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο η βαθιά οικονομική κρίση που έφτασε τον κόσμο να αντιδράσει με αυτό τον πρωτόγνωρο τρόπο, αλλά η βαθιά συνειδητοποίηση, ότι εξαπατήθηκε και δεν έχει πιά που να ακουμπήσει τις ελπίδες του για το μέλλον.

Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι, ότι όσο και να απειλείς, να τρομοκρατείς και να εξαθλιώνεις ένα λαό, και κυρίως τον Ελληνικό λαό, που στο πέρασμα των αιώνων δεν άντεξε το ζυγό και πολέμησε πολλές φορές για την ανεξαρτησία του, κάποτε αυτός ο λαός θα αντιδράσει.

Και ίσως οι εξελίξεις, για αυτούς που ζουν, αποστειρωμένοι, κλεισμένοι στο δικό τους αρρωστημένο εγώ, να είναι απρόβλεπτες, για τον απλό λαό, που ζει στην αλήθεια της ηθικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, οι εξελίξεις είναι οι αναμενόμενες...
Όταν φτάνεις ένα έθνος να το διαλύεις, στο όνομα της "Δημοκρατίας" τότε ξεχνάει και τις αρχές και την ευγένειά του. Όταν η ίδια η "Δημοκρατία", με την διαστρεβλωμένη σήμερα σημασία της, προσβάλλει και υποβιβάζει το λαό, τότε και ο λαός στρέφεται κατά των "Δημοκρατικών" θεσμών, αναζητώντας την αληθινή Δημοκρατία.

Και η αληθινή Δημοκρατία, έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να εκφράζει και να εκφράζεται.

Η σημερινή "Δημοκρατία", δημοκρατικά υπερασπίζεται το ψέμα, την ανισότητα, τη διάλυση της κοινωνίας, την υποδούλωση της Ελλάδας. Η σημερινή "Δημοκρατία" υποθηκεύει το μέλλον μας, την ελευθερία μας και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες πολίτες. Και είναι πραγματική η ανησυχία και η αγωνία τους για την πληγωμένη Δημοκρατία ή είναι η αγωνία της απώλειας των κεκτημένων τους στο όνομα της "Δημοκρατίας";

Η βία φέρνει βία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έπαρσης και της αλαζονείας των κυβερνώντων προς τους Έλληνες. Ως άλλος Καίσαρας, ο κ. Παπανδρέου, δεν σεβάστηκε τον Ελληνικό λαό ως έθνος, ως ιστορία, ως πολιτισμό. Με απειλές και ποινές θέλησε να επιβάλλει τη "δημοκρατία" που μόνο αυτός αντιλαμβάνεται! Με φόβο, τρόμο και πανικό δεν πάει μπροστά αυτή η χώρα κ. Παπανδρέου. Μόνο με λύσεις που όπως φαίνεται εσύ δεν έχεις να προτείνεις. Με τρομοκρατία ποτέ κανείς δεν κράτησε την εξουσία.

Όσο και αν αντέξει την οικονομική πίεση ο Ελληνικός λαός, είναι σίγουρο πως δεν θα αντέξει την υποδούλωση. Την υποδούλωση της πατρίδας του, της σκέψης του, της ηθικής του που τόσο περίτεχνα η σημερινή κυβέρνηση ισοπέδωσε.

Προσωρινά όμως...

Γιατί, δεν είμαστε απλά μάζα φοβισμένων ανθρώπων, είμαστε ένας λαός που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας και του χρόνου, με αρχές και αξίες που μας κράτησαν ζωντανούς.
Οι Έλληνες ξέρουμε να πολεμάμε για την Ελευθερία μας… όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και της ψυχής μας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]