Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόϊμπλε: "Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της Κυριαρχίας της"


Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόϊμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό SPIEGEL, η οποία δημοσιεύεται σήμερα και σε ερώτηση για το εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους, επίσης με ένα κούρεμα του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε απάντησε με σαφήνεια, ώστε να γίνει κατανοητό ακόμα και στους πλέον δύσπιστους, για το τι ακριβώς μας περιμένει:

«Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης… Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία. …θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

"Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο”. Με αυτή την φράση που αφήνει να φανεί η περιφρόνηση του νικητή προς τον ηττημένο και όχι του εταίρου που βοηθά έναν άλλο εταίρο, ο υουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόϊμπλε, παραδέχεται ότι εκχώρησε η ελληνική κυβέρνηση κυριαρχικά δικαιωμάτα στοτς ξένους, αλλά και τους περιφρονεί γιατί δέχθηκαν κάτι "που κανένας άλλος δεν θα δεχόταν"!

Στο εσωτερικό η κυβέρνηση επιμένει να λέει ψέματα και να προσπαθεί να πέρασει με αντισυνταγματικό τρόπο την συμφωνία από την Βουλή!

Λέει λοιπόν ο κ. Σόιμπλε:

“Οι ηγέτες της ευρωζώνης -μεταξύ των οποίων εκείνοι της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- διευκρίνισαν, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική, ιδιαίτερη περίπτωση, για την οποία έπρεπε να βρεθεί ειδική λύση. Για την πρόσθετη και πιο διαρκή βοήθεια που θα πάρει από τα μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα και να αποδεχθεί στενή επιτήρηση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν βρίσκονταν σε ύστατη ανάγκη”.

Αν είναι δυνατόν! Τους ξεφωνίζει ακόμα και ο ίδιος ο αποδέκτης της εθνικής μας κυριαρχίας!

Πως είναι δυνατόν να διαπραγματευθείς με κάποιον που, εμμέσως πλην σαφώς, σε περιφρονεί και σε θεωρεί "ξεφτιλισμένο" επειδή δέχθηκε να παραχωρήσεις εθνική κυριαρχία;

Μάλιστα ομολογεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, ότι "Δεν έχει τίποτα τελειώσει, γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές"! Ο κ. Σόιμπλε λέει λοιπόν ότι θα ήθελε να είναι εθελοντική η συμμετοχή τους, αν δεν είναι όμως... “η μη συμφωνία, θα έχει μεγάλες συνέπειες”, δηλαδή κανονικά και με το νόμο χρεοκοπία.

Μήπως υπάρχει άραγε ακόμα απορία για το εάν η εποπτεία… στην Ελλάδα θα συνιστά παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας;

Αυτά, για τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο, οι οποίοι δεν προτίθενται να φέρουν το νέο μνημόνιο στη Βουλή με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών κατά το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος και μας παραμυθιάζουν πολιτικά, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται για εποπτεία, αλλά για μια απλή τεχνική βοήθεια.

Αν μας αρέσει να φάμε το παραμύθι, των Παπανδρέου – Βενιζέλου και την παράβαση του Συντάγματος, τότε καλή μας χώνεψη.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]