Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές ή δημοψήφισμα


Τρία είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τον πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησής του για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα δυο αφορούν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, και έχουν διαφορετικούς… συντάκτες. Το πρώτο προέρχεται από ομάδα στενών συνεργατών του, οι οποίοι έχουν καταθέσει εισήγηση για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Νοέμβριο, και αφού θα έχει εξασφαλιστεί πρώτα η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα. Το δεύτερο, αφορά και πάλι εκλογές, «όσο το δυνατόν συντομότερα», και ακούστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, από τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Παπουτσή.

Το τρίτο σενάριο, δεν αφορά εκλογές, αλλά, όπως αποκαλύπτει και η «Καθημερινή» δείχνει τον εναλλακτικό δρόμο της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου να επιχειρήσει η Κυβέρνηση τη λαϊκή νομιμοποίηση της πολιτικής της. Δηλαδή, της εφαρμογής των επώδυνων μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο και μετ’ επιτάσεως ζητάει η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Η επιλογή του δημοψηφίσματος βέβαια, θεωρείται υψηλού ρίσκου, καθώς όσο αυτονόητη κι αν φαντάζει η απάντηση της κοινωνίας σε ένα πιθανό ερώτημα περί της συνέχισης της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εν μέσω μιας τέτοιας έντασης και αναταραχής, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για την ετυμηγορία της κάλπης.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]