Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φουσκώνει... κι άλλο ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Οι νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί έως και 36% η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με επιστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών, προς το υπουργείο Οικονομικών, ήδη παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις στη μέση ημερήσια τιμή.

Ενώ την Τετάρτη, η τιμή έφτανε τα 56 ευρώ η μεγαβατώρα (χονδρική τιμή), την Πέμπτη, πρώτη ημέρα εφαρμογής, έφτασε τα 73,1 ευρώ, ενώ την Παρασκευή 66,04 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι χονδρικές τιμές ενέργειας παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, αναμένεται να επηρεαστούν προς τα πάνω και οι λιανικές τιμές, οι οποίες έτσι και αλλιώς θα αυξηθούν το 2012, λόγω της σύνδεσής των τιμολογίων με το κόστος παραγωγής.

Η ΔΕΗ, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες λιανικής, που δουλεύουν με φυσικό αέριο επιβαρύνονται μετά την αύξηση και δεν προτίθενται να το καλύψουν, αλλά πιθανότατα θα μετακυλίσουν το κόστος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εντάξει, το έχουν τραβήξει αρκετά το σχοινί. Ωρίμασε ο καιρός για το "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" ή μου φαίνεται; Αφού οι μόνοι που θα μπορούν να καίνε ρεύμα τώρα είναι αυτοί με τα ρετιρέ και τις βίλες. Οι υπόλοιποι θα καίμε σπαρματσέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]