Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νωρίτερα η πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πουλήσει τη συμμετοχή της στα Ελληνικά Πετρέλαια, νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το Reuters,που επικαλείται δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου σε ελληνική εφημερίδα ανέφερε ότι “ο σχεδιασμός μας για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) είναι να προχωρήσουμε με πώληση της συμμετοχής μας στο πρώτη τρίμηνο του 2012 ή και νωρίτερα”.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι πώληση του 55% της ΔΕΠΑ και του 31% της ΔΕΣΦΑ, παραμένουν στη λίστα ιδιωτικοποίησης της χώρας για το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πουλήσει τη συμμετοχή της στα ΕΛΠΕ, ως αντάλλαγμα του πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, υπενθυμίζει το Reuters.

Επιβεβαιώνεται παλαιότερη είδηση, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά μέσα στο 2011 στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, επισπεύδοντας τις διαδικασίες, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη χρονιά.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προσέξατε ότι από τότε που ορκίστηκε υπ. Οικονομικών ο Παπάκ μέχρι τώρα έχει στρογγυλέψει η μάπα του κι έχουν ροδίσει τα μάγουλά του; Μα τι μπορεί να τον κάνει τόσο ευτυχισμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]