Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέχασε τις απειλές η Τουρκία και κάνει προσφυγές κατά του Ισραήλ!


  • Στο Διεθνές Δικαστήριο, κατά του Ισραήλ, "θα" προσφύγει η Άγκυρα
"Καλές οι μαγκιές, αλλά ας σοβαρευτούμε μην βρούμε και κανέναν μπελά" θα σκέφτηκε σίγουρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κι έτσι δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα στο διεθνές δικαστήριο για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Τουρκία θα καταθέσει αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο (CIJ) στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο εθνικό τουρκικό κανάλι TRT, σύμφωνα με το Ανατολή.

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από τα πέντε μέτρα εναντίον του Ισραήλ που ανακοινώθηκαν χθες από την Άγκυρα, σε αντίποινα για την άρνηση του εβραϊκού κράτους να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο εννέα Τούρκων σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, το Μάιο του 2010.

"Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή συνείδηση", υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προειδοποίησε επίσης ότι η στάση των ισραηλινών αρχών κινδυνεύει να τις απομονώσει από τις νέες πολιτικές δυνάμεις που γεννιούνται από την "Αραβική Άνοιξη".

"Αν το Ισραήλ επιμείνει στις παρούσες θέσεις του, θα κάνει να έλθει ένα ισχυρό αντι-ισραηλινό αίσθημα στην ημερήσια διάταξη εκείνων που στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης μάχονται τα δικά τους απολυταρχικά καθεστώτα", είπε.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η Τουρκία είναι ένα κράτος που αποφάσισε να γίνει νταβατζής..., ενώ ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει σε πολλά ταμπλό, με βασικό ένα, τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Και σαν καλό κράτος - νταβατζής είναι δειλό και δεν συνεχίζει να απειλεί όταν διαπιστώνει πως πρόκειται να πέσει πολύ ξύλο... (του θανατά που λέγαν κι οι παλιοί...). Και αυτό το τελευταίο, δηλαδή την θρασυδειλία που διέκρινε πάντα την τουρκική στάση απέναντι στον οιονδήποτε, θα πρέπει να το θυμόμαστε πάντα...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]