Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα "θερμαίνει" την Ανατολική Μεσόγειο


- Ο Τουρκικός στόλος ανοιχτά της Κύπρου;
- Η Άγκυρα θα αποκλείσει την Ανατολική Μεσόγειο

- "Σειρήνες ναυμαχίας με το Ισραήλ " απο τον τουρκικό Τύπο

- Προστάτης των λαών της περιοχής εμφανίζεται ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ

Σειρήνες τουρκο-ισραηλινής εμπλοκής φαίνεται πως ηχούν στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα φαίνεται πως θέλει να ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή και για να αντιδράσει εναντίον του Ισραήλ αλλά και για να εμποδίσει την Κύπρο να σταματήσει τις θαλάσσιες έρευνες της.

Η έντονη αντίδραση της Άγκυρας, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επέμβαση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, δεν ικανοποίησε την Άγκυρα η οποία ανεβάζει έντονα τους τόνους.

Όμως η ανακοίνωση της Άγκυρας κρύβει δυο σημεία που αφορούν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα.. Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως «η Τουρκία με το στόλο της θα εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στη Μεσόγειο» και πως « δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας».

Αυτές οι δυο αποφάσεις σύμφωνα με τον τούρκους αξιωματούχους σημαίνουν πως η Άγκυρα θα μπορεί να στείλει το στόλο της σε περιοχή κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων και να επιχειρήσουν εναντίον του ισραηλινού στόλου σε περίπτωση που επιχειρήσει να σταματήσει πλοία που κατευθύνονται στη Γάζα.

Όλοι εύχονται πως αυτό το σενάριο δεν θα γίνει αληθινό, διότι οι ισραηλινοί δεν αστειεύονται σε τέτοια θέματα. Πάντως στον τουρκικό στόλο ήδη υπάρχουν ετοιμασίες για να κατευθυνθούν πλοία στα ζεστά νερά της Μεσογείου.


"Σειρήνες ναυμαχίας με το Ισραήλ" από τον τουρκικό Τύπο

Η αντίδραση της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων που τονίζουν πω ςη Ανατολική Μεσόγειος θερμένεται επικίνδυνα.

"Μπρα ντε φερ στη Μεσόγειο" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Radikal που τονίζει πως Τουρκία και Ισραήλ μπορούν να φτάσουν σε σημείο 'ενοπλης σύγκρουσης.

Η Sabah έχει τίλτο " 5 σφαλιάρες στο Ισραήλ" και τονίζει πως η Τουρκία δείχνει τη δύναμη της στο Τελ Αβίβ.


"Για την Τουρκία το Ισραήλ έχει τελειώσει" είναι ο τίτλος της Posta που γράφει πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο της αύξησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η Μilliyet έχει τίτλο "Ήρθε η στιγμή να πληρώσουν το τίμημα" και κάνει αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Ερντογάν κατά του Ισραήλ.


Γκιουλ: "Η Άγκυρα θα στηρίξει τα δικαιώματα όλων των αδύναμων λαών της περιοχής"!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιούλ προειδοποιεί πως τα μέτρα που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνησης κατά του Ισραήλ, είναι η πρώτη φάση των μέτρων και τόνισε πως μπορούν να ληφθούν κι άλλα ανάλογα της στάσης που θα τηρήσει το Ισραήλ.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε «η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι βάρος ακόμη και για τον ίδιο της τον λαό. Δεν έχει καμία αξιοπιστία.

Η Τουρκία ως η πιο ισχυρή χώρα της περιοχής δεν θα υποστηρίζει μόνο τα δικά της δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα όλων των αδύναμων της περιοχής». Ο Γκιούλ δήλωσε πως στην έκθεση του ΟΗΕ δεν υπάρχει κάποια απαίτηση συγγνώμης και τόνισε «ξεκάθαρα η έκθεση αυτή γι μας είναι σαν να μην υπάρχει».

Αφορμή για την αντίδραση του Γκιουλ, στάθηκε ηανακοίνωση των λεπτομερειών έκθεσης του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, αν και το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όσο είδατε εσείς, την συνοδεία πολεμικών πλοίων, με τον δεύτερο στολίσκο στη Γάζα, τόσο θα δείτε και τα τουρκικά πλοία στην αν. Μεσόγειο. Η Κύπρος μας, γονάτισε την τουρκιά. Γλυκιά εκδίκηση, που συνοδεύεται με καλύτερο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τη να "θερμαίνει" ό,τι και όπως θέλει. Θα την τσουρουφλίσουν άλλοι όταν έλθει η ώρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]