Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική αλλαγή


Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που διέρχεται μια μεγάλη κρίση. Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα που είχε πρόβλημα και φρόντισε με άστοχους χειρισμούς να το κάνει μεγαλύτερο. Εν ολίγοις αυτή η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια» να πορεύεται όπως τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή ο καθένας να τραβάει το δρόμο του, και να θεωρεί ότι αυτός και μόνο αυτός έχει τη λύση στο πρόβλημα. Διότι, αν την είχε, εδώ και πολλά χρόνια δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Νομίζω ότι έχει φθάσει η στιγμή να τοποθετηθούμε εθνικά απέναντι στο πρόβλημα, να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας, να υπερβούμε τα κομματικά σύνορα, και επιτέλους να κάτσουμε κάτω να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου και του λαού. Ο κόσμος έχει πλέον πειστεί ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί από μόνο του να δώσει λύση. Επίσης έχει συνειδητοποιήσει ότι στη κατάσταση που έχουμε περιέλθει χρειάζεται εθνική ενότητα και κυβέρνηση συνεργασίας.

Για να επιτευχθεί όμως η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων χρειάζονται εκλογές. Απαιτείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία η οποία και θα δώσει την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση σ’ ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και παράλληλα θα προχωρήσει σ’ ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη δομή του κρατικού μηχανισμού. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής η οποία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιήσει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης.

Όσοι πολιτικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα, δεν έχουν παρά να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και την αστυνομική συνοδεία, και να πάνε στη δουλειά τους με τη συγκοινωνία. Μόνο τότε θα καταλάβουν ότι τα δελτία τύπου και οι δηλώσεις που μοιράζουν, δεν αφορούν παρά ένα μικρόκοσμο που τους «παραμυθιάζει» και τους έχει καταστήσει ανίκανους να αντιληφθούν ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η περίοδος των εναλλασσόμενων κομμάτων εξουσίας. Επιτέλους τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να καταλάβουν ότι, αν βουλιάξει η Ελλάδα όλοι μαζί θα βρεθούμε στο βυθό; Δεν είναι προτιμότερο να τη σώσουμε όλοι μαζί ώστε μετά να μαλώνουμε εκ του ασφαλούς;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]