Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενναίες απαντήσεις δίνουν οι γενναίοι...


Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται… Έτσι, όμορφα και γενναία κάηκε και η Σερβία. Έπεσε ηρωικώς μαχόμενη απέναντι σε εχθρούς, απέναντι σε πράκτορες και φίλους. Και μέσα από τα απομεινάρια και τις στάχτες της καμένης της γης σήμερα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σηκωθεί όρθια. Και όσο προσπαθεί, τόσο την χτυπούν ανελέητα οι λύκοι, τα τσακάλια και οι ύαινες που την γυροφέρνουν.

Τιμή και δόξα ανήκει στους Σέρβους αδελφούς μας, που μέσα από την αδύναμη θέση τους τολμούν να κάνουν αυτό που η καρδιά τους προστάζει, εκείνο που η ψυχή τους και η ιστορία τους (κυρίως των τελευταίων είκοσι χρόνων) τους επιβάλει. Αντίθετα με κάποια δικά μας μειράκια, ευλύγιστα και ολίγιστα που τρέχουν να προσδεθούν σε τροχούς αμάξης που είναι βέβαιο πως θα συνθλίψουν την Ελλάδα. Και εάν κάποτε τρέχανε οι Σέρβοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά για να προστατεύσουν από τις βόμβες τα γιοφύρια τους, τα σχολεία και τα νοσοκομεία τους, πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που κατάλαβαν πως εκείνοι οι πράγματι γενναίοι άνθρωποι με τα κορμιά τους προστάτευαν τα γιοφύρια που δένουν το σήμερα με το χθες, τα σχολεία που χτίζουν ανθρώπους και όχι κτήνη, τα νοσοκομεία που κλείνουν πληγές ανθρώπινες και ψυχικές…

Τρέξανε κάποτε οι καλολαδωμένοι εκπαιδευόμενοι πρακτορίσκοι να συνταχθούν με εκείνους που βομβάρδιζαν έναν πολιτισμό, που βομβάρδιζαν την ελευθερία, την ανεξαρτησία, που χτυπούσαν ανελέητα το κακό παράδειγμα, τον μεγάλο εχθρό της παγκοσμιοποίησης, τον δαίμονα Σέρβο που τολμούσε να αψηφήσει τον θάνατο, επειδή προτιμούσε να πεθάνει ελεύθερος αντί σκλάβος.

Πράγματι, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Και αναλόγως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός (περήφανος ή ταπεινωμένος) ενίοτε επιλέγουν και τον καλύτερό τους, το πλέον αντιπροσωπευτικό τους δείγμα. Μην μας φαίνεται, λοιπόν, παράξενο πως σήμερα οι Έλληνες πορεύονται με άρχοντες που νοιάζονται για την «φούντα» ή με αρχηγούς που τα σακάκια τους μυρίζουν από το ξυνόγαλο της μάνας τους αντί να ευωδιάζουν από τον ιδρώτα του κόπου τους… Ετούτη η πατρίδα, η Ελλάδα, διάλεξε τους επιδέξιους πισινούς, για να πορευτεί στον δρόμο της ντροπής και της απαξίωσης. Τα γιουσουφάκια, οι νενέκοι, οι γούσηδες… είναι οι καπεταναίοι που ποτέ δεν μπήκαν στην θάλασσα, παρά μόνο για να πλατσουρίσουν υπό το άγρυπνο βλέμμα του… ναυαγοσώστη, της σιγουράντζας (όπως λέμε της… πρακτοράντζας…).

Ένα παράδειγμα περήφανης αντίστασης και ικανής αντιπροσώπευσης έδωσε ο πρόεδρος της Σερβίας στον πολλά βαρύ Αχμέτ Νταβούτογλου. Διαβάστε με προσοχή, παρατηρήστε και σκεφθείτε τι αντιπροσώπευση έχουμε εμείς σαν λαός, σαν Έλληνες. Και μετά, αναλογιστείτε τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τους γελοίους ριψάσπιδες που φορτώσαμε στο σβέρκο μας…


Η Σερβία καταδικάζει την Τουρκία για την πολιτική της στα Βαλκάνια

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μίλοραντ Ντόντικ είχε μια συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Καταδίκασε την Τουρκία για την πολιτική της στα Βαλκάνια και δια την αντι-σερβική της στάση.

Ο Νταβούτογλου έφτασε στις 29 Αυγούστου και είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, τον υπουργό Εξωτερικών Σβεν Alkalay και τον Ύπατο Εκπροσώπου της Bah, Valentine Intsko.

O Νταβούτογλου συζήτησε την οικονομική συνεργασία και κάλεσε για σχηματισμό μιας κοινής βοσνιακής κυβέρνησης στις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου, 2010. Επίσης εξέφρασε την υποστήριξη του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και στην ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τις βαλκανικές χώρες για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ο Ντόντικ Didik όμως υπενθύμισε ότι η Τουρκία υποστήριξε τους εχθρούς της Σερβίας στον πόλεμο του 1990 , και ότι η Άγκυρα υποστηρίζει μόνο τα μουσουλμανικά συμφέροντα. Επίσης είπε πως ήταν το πρώτο κράτος που ανεγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου στις 17 Φεβρουαρίου 2008.

Ο Ντόντικ θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 2 Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή θα διεξαχθούν συζητήσεις για επαναπροσέγγιση με την ΕΕ, οι οποίες σταμάτησαν τον Ιουλίου λόγω διαφωνιών για τα τελωνειακά θέματα. Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο έγινε αρκετά τεταμένη στις 25 Ιουλίου. Το Κοσσυφοπέδιο καλύπτει το 15% του εδάφους της Σερβίας. 5-10% του τοπικού πληθυσμού είναι Σέρβοι… ενώ ογδόντα ένα (81) είναι συνολικά τα κράτη έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπέροχες οι σκέψεις σου και η γραφή σου, Κωνσταντίνε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσοι παρακολουθούσαμε την καταστροφή με κομμένη την ανάσα τότε. Βιάστηκε μια περήφανη χώρα μέσα σε λίγες μέρες επειδή δεν παραδόθηκε, διαμελίστηκε, έγινε στάχτη και οι ισχυροί όπλιζαν τους βάναυσους παρείσακτους, παρουσιάζοντάς τους σαν τα θύματα, και κατασκευάζοντας δεκάδες ψεύτικα βίντεο που ενοχοποιούσαν τους Σέρβους. Όσοι τολμηροί έγραψαν τότε την αλήθεια είδαν τα βιβλία τους να απαγορεύονται.

    Πολλοί βγήκαμε στους δρόμους διαδηλώνοντας, χάσαμε τον ύπνο μας, αντίθετα με την εδώ πολιτική ηγεσία. Δεν ήταν η πρώτη φορά... Η ιστορία μονάχα θα αποδώσει δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φωτογραφία. Ο εικονιζόμενος Μίλερ είχε πάει με τον Χόλμπρουκ κάπου στην δεκαετία 80 στο Ιράκ να διαπραγματευτούν το ιρακινό πετρέλαιο. Κάπου δεν τα βρήκαν με τον Σαντάμ και λίγο μετά ακολούθησε η "Καταιγίδα της Ερήμου". Ο Γιωργάκης τότε κοίταζε και μάθαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]