Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Παπανδρέου

Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:

1. Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου, που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα με τον ανάλογο πάταγο.

2. Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει. Οι αιτίες πολλές. Επισήμως αναφέρεται ότι είναι τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου. Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες: Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πρωθυπουργός έχει ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής:

  • Το ντόμινο των τραπεζών φαίνεται πως είναι ante portas
  • Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει
  • Τα πανεπιστήμια βράζουν ήδη, όπως βράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και πλέον η μόνη σοβαρή ισχύς της θλιβερής κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, παραταγμένοι απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.

Τώρα που μας τέλειωσαν και οι πρόθυμοι ‘’Βενιζέλοι’’, που ήταν μια κάποια λύσις, τώρα που ο κ. Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στο έγκλημα, ένας μοιραίος Πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον, για να του παραδώσει την εξουσία και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. den ta lete kala re filarakia.
    aytos o typos exei kanei pro pollou th krish eykairia
    kai me to aderfaki tou ta panteloniasane apo ta cds kai apo to sortarisma twn ellhnikwn omologwn.
    sta p@p@ri@ toy o typos.to mono pou thelei einai na thn kanei avava kai apo kei pane kai oi alloi.
    ta pasokia as prosexane ti psifizane to '09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αηδιες!Αυτες τις εντολες ειχε,αυτα εκανε.
    Ολα αυτα τα περι εκλογες,δεν ειναι παρα το φιναλε τις αποστολης.ΟΒΕΡ διαταγες εκτελεστηκαν....αναμενω εκκενωση.Σαμαρας:Εληφθη...οβερ.
    Αυτο ειναι ολο το παραμυθι.
    Θα τα καταφερουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε είστε βαθιά νυχτωμένοι όλοι σας! Ο "ανθρωπος" εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία! Σιγά μην είναι τόσο έξυπνος για να τα τσεπώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι πιαστήκαμε κορόιδα. Βλέπετε κανέναν από τους κορυφαίους της προηγούμενης κυβέρνησης; Μάζεψαν όσα μπορούσαν και παρέδωσαν στον επόμενο που εντολές είχε να μας σπρώξει στο γκρεμό, με το αζημίωτο, βέβαια. Όλο το πολιτικό σύστημα ειδοποιήθηκε να σηκώσει ότι μπορεί και να παραδώσει τα κλειδιά μαζί μαζί με τους δουλοπάροικους βολικά εξουθενωμένους.
    Δυστυχώς επωλήθημεν σε εξευτελιστική τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]