Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάργηση της βίζας ζήτησε από τη Θράκη ο Μπαμπατζάν

Ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρώτη ημέρα του Μπαϊραμιού που διοργάνωσαν μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης.

Χθες το βράδυ κατά την επίσημη εκδήλωση υποδοχής του στο εντευκτήριο της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής παρουσία πολλών παραγόντων της μειονότητας, ο κ. Μπαμπατζάν σημείωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε πολύ καλή στιγμή, αξιολογώντας ως σημαντικό τον ρόλο της μειονότητας στη διαμόρφωση αυτών των σχέσεων.

«Πρέπει να προστατέψετε τις αξίες σας στο πλαίσιο ενότητας και ομόνοιας μεταξύ σας», προέτρεψε τους πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας ο υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, επισημαίνοντας τη διάθεση της χώρας του για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Δυτικής Θράκης και της Τουρκίας.

Ο κ. Μπαμπατζάν έκανε αναφορά στο θέμα της βίζας που δυσχεραίνει, όπως είπε, την πραγματοποίηση τουρκικών επιχειρηματικών αποστολών στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι, τα προϊόντα και τα χρήματα όσο πιο ελεύθερα διακινούνται τόσο καλύτερα αποτελέσματα φέρνουν στην οικονομία».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των προσωπικών επαφών των Πρωθυπουργών Παπανδρέου και Ερντογάν και επισήμανε ότι «ο στενός διάλογος και η στενή συνεργασία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4653330

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πρώτα τους ήρθε η κατάργηση βίζας για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έπειτα η κατάργηση βίζας για τη Θράκη. Έχει καταντήσει γελοία αυτή η με κάθε τρόπο και παρά τη θέληση των πολιτών εξαναγκαστική "σύσφιξη". Αλλά όπως ισχύει για κάθε προϊόν εξαναγκασμού, είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]