Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγή συνόρων στο Κόσσοβο, προτείνει Αυστριακός διπλωμάτης


Ο τελευταίος ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη Έρχαρντ Μπούσεκ εκτίμησε ότι η Σερβία θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για αλλαγή των συνόρων στο Κόσοβο, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα προσυπόγραφε τη λύση αυτή, αν συμφωνούσαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα.



«Θα ήταν η καλύτερη λύση για τις δύο πλευρές και η πρόταση για διχοτόμηση θα έπρεπε να υποβληθεί απευθείας στις αρχές του Κοσόβου και να συζητηθεί η εξεύρεση λύσης», τόνισε σε δηλώσεις του στο περιοδικό «Novi» ο Έρχαρντ Μπούσεκ, ο οποίος έχει διατελέσει αντικαγκελάριος της Αυστρίας.



Ο Αυστριακός διπλωμάτης δήλωσε ότι γνωρίζει πως η ιδέα αλλαγής συνόρων δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ.



«Οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον τονίζουν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά αν συμφωνήσουν η Πρίστινα και το Βελιγράδι, τότε θα συμφιλιωθούν με την ιδέα», υπογράμμισε.



Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην περιοχή των Βαλκανίων, τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ήταν τόσο ειλικρινής.



«Στους Σέρβους φίλους θέλω να πω ότι δεν μπορούν πάντα να παίρνουν αυτά που επιθυμούν. Δεν είναι εύκολο, πρέπει να παραιτηθούν από την πολιτική ότι το Κόσοβο είναι ιερή σερβική γη, αλλά πρέπει να κοιτάξουν προς το μέλλον. Η οικονομική και κοινωνική ευημερία της Σερβίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», διεμήνυσε ο κ. Μπούσεκ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διχοτόμηση των ήδη διχοτομημένων για να μην αφήσουν κανένα έδαφος που να ελέγχει η Σερβία. Και η Μέρκελ δεν έχασε χρόνο! Φρόντισε να καταφθάσει αμέσως μήπως χάσει κανένα επεισόδιο που θα παίξει χωρίς να το εποπτεύσει. Τι άλλο μας περιμένει εδώ στην καταραμένη γωνιά της Ευρώπης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]