Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«ΠαΣοΚ ή δραχμή»: Ανεύθυνα, επικίνδυνα και αντεθνικά παιχνίδια

  • Πασοκ ή... δραχμή ήταν το μήνυμα της κας Διαμαντοπούλου σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη

Μιλώντας το πρωί στο ρ/σ «Βήμα FM», δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά – συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη.(!!!)

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα χρειαστεί μια άλλη κυβέρνηση να κάνει τα ίδια πράγματα με τις ίδιες συγκρούσεις ή δεν θα βγει κυβέρνηση, άρα θα χάσουμε κάνα τρίμηνο στις εσωτερικές ισορροπίες για να βγει η κυβέρνηση… «Όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε διαφορετικά πράγματα, τουλάχιστον όσο το ευρωπαϊκό σύστημα είναι έτσι όπως είναι, γιατί αν στην Ευρώπη υπάρχουν άλλες εξελίξεις, τότε και εδώ θα υπάρχουν άλλες εξελίξεις… Πολύ φοβάμαι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός στο τέλος αυτής της περιπέτειας μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ και να είναι πρωθυπουργός της δραχμής. Το λέω ως μια ακραία προσέγγιση, σε μια χώρα που ελπίζω ότι ποτέ δεν θα γίνει.

Αν πάμε σε εσωτερικό χάος, σε μη δυνατότητα αποφάσεων, να χάνονται οι μήνες και οι ημέρες, να προσπαθούμε εμείς εσωτερικά να κάνουμε ισορροπίες στο Κοινοβούλιο, να μην μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση, θεωρώ ότι όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοικτοί.»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, για κινδύνους εξόδου από το Ευρώ, δήλωσε:

«Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη “δραχμή”, η κα Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία.

Δεν είδε η κα Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες;
Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;

Αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία.

Συνεχίζοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κα Δαμανάκη, η κα Διαμαντοπούλου επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή.

Πρόκειται για ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια μιας κυβέρνησης που βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό της συμφέρον».

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]