Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ

Εισηγήσεις για αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατατεθεί στη βουλή τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για να αναγνωρισθεί το -νέο- αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος τους. Δηλαδή, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ.

Τα νέα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:
  • Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ ή μείωση του ποσοστού στο 50%, δηλαδή για αγορές αξίας 100 ευρώ να αναγνωρίζονται τα 50.
(Αυτό το μέτρο, αν προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την αγορά τροφίμων και δεν θα μπορούν να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.)
  • Αύξηση του ποσοστού αναγνώρισης για τις αποδείξεις από κλάδους όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Ενδεχομένως, το ποσοστό αυτό να αυξάνεται μέχρι και το 200% (δηλαδή αποδείξεις 100 ευρώ να υπολογίζονται για 200), εφόσον το υπουργείο αποφασίσει την πλήρη κατάργηση για τα σούπερ μάρκετ.

Και έρχομαι τώρα εγώ ο αφελής και ρωτάω με το φτωχό μου το μυαλό:
Μια μέση οικογένεια δαπανά περίπου 6.000 Ευρώ το χρόνο στο Super Market.
Πώς θα καλυφθεί αυτό το ποσό με αποδείξεις υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και εστιατορίων;

Δηλαδή αν κάποιος στο χρόνο μέσα δεν χρειαστεί γιατρό, δικηγόρο, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, τι θα κάνει, θα πληρώσει παραπάνω επειδή δεν χάλασε τίποτα στο σπίτι του ή γιατί δεν έπαθε κάτι με την υγεία του;
Ή αν κάποιος δεν πληρώνει κανέναν τεχνίτη γενικά γιατί κάνει τις μικροεπισκευές και τα μερεμέτια μόνος του, θα φορολογηθεί επιπλέον και δεν θα έχει και την απαλλαγή του σούπερ μάρκετ ή άλλων εξόδων;

Με λίγα λόγια πρέπει οπωσδήποτε να αρρωστήσουμε και να πάμε σε γιατρό πλην ταμείου, να κάνουμε μερικές μηνύσεις ή να δείρουμε κανέναν, να ξηλώσουμε σωλήνες νερού, καλοριφέρ και καλώδια ρεύματος για να δικαιούμαστε αφορολόγητο;
Ή μήπως να κόψουμε τα μακαρόνια, το γάλα και το ρύζι και να τρώμε μπουλόνια, βίδες, κλέμες, μπουζί, καζανάκια, πλακάκια και ηλεκτρικά καλώδια; Και κάθε βράδυ δείπνο στο Λυκαβηττό...
Επίσης ένα καλό μέτρο θα ήτανε να να μετράνε μόνο οι αποδείξεις για αγορά αεροπλάνου και ελικοπτέρου!!

Τελικά είναι μεγάλοι φωστήρες αυτοί του υπουργείου οικονομικών. Προτείνω σε κάθε 10 μαλακίες που θα κάνουν να τους δίνουμε και από ένα βραβείο. Μετά δεν θα έχουν χώρο που να τα βάλουν, τόσα πολλά που θα είναι!

Πέρα από την πλάκα όμως ας αναλογιστούμε τον κακομοίρη τον οικογενειάρχη των 12500 ευρώ που ξοδεύει το σύνολο των εσόδων του για να τροφή, ένδυση, θέρμανση, σπουδές των παιδιών, και ο οποίος ενδεχομένως κάνει και τις περισσότερες επισκευές στο σπίτι μόνος του, αυτός τι θα κάνει;
Και σε τελική ανάλυση πόσες φορές το χρόνο θα καλέσει τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο σπίτι του και πόσες φορές θα πάει σε εστιατόριο για να μετρήσουν διπλά οι αποδείξεις και να ισοφαρίσουν (δήθεν) εκείνες του Super Market;

Δηλαδή για να καταλάβουμε όλοι, αν έχεις εισόδημα, βγαίνεις δεν βγαίνεις οικονομικά, δεν πα να μην σου φτάνουν τα έσοδα... έκοψες από δω έκοψες από κει, έφτασε η ώρα να ξοδεύεις μόνο σε σούπερ μάρκετ και λογαριασμούς, άλλα έρχεται τώρα το γαμημένο το κράτος των δοσίλογων και σου λέει: "Φίλε απ' ότι φαίνεται από τις αποδείξεις που μάζεψες, τα 650Ε τον μήνα σου φτάνουν και σου περισσεύουν, γι' αυτό δώσε και σε μας τίποτα για να πληρώσουμε τους νταβατζήδες μας...."

Όλα τα παραπάνω αποπνέουν την αηδή αποφορά της κλεισούρας και της ψόφιας γραφειοκρατίας.

Όμως θα πρέπει να ξέρετε -χοντροκοιλαράδες της εξουσίας- ότι το μόνο που έμεινε για τον Έλληνα είναι να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και να ψωνίζει. Και τώρα τα αρρωστημένα μυαλά των συμβούλων σας σκέφτονται να κόψουν και τις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ..
Είστε τόσοι άχρηστοι για διοίκηση του κράτους και της οικονομίας που αν δεν είχατε τις οικιακές βοηθούς ούτε το σπίτι σας δεν θα μπορούσατε να συντηρήσετε.
Αλήθεια γιατί "κύριοι" δεν πληρώνεστε και εσείς ανάλογα του πτυχίου που έχετε και τα χρόνια σας ως βουλευτές; Γιατί δεν παίρνετε σύνταξη μετά από 40 χρόνια στο κυνοβούλιο και όχι από 4;

Αλλά τι να περιμένουμε όταν έχουμε συνταγματολόγους υπεύθυνος για τα οικονομικά της χώρας με συμβούλους γιατρούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους!
Και θέλετε τι; Να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή στους συναδέλφους τους; Χαζοί είστε; Φυσικά θα σκίσουν τον μέσο Έλληνα! Και άλλο σκίσιμο χωρίς λύπηση! Μπας και βάλουμε μυαλό... Απλά είμαστε η αγελαδίτσα που αρμέγουν. Βοσκάτε λοιπόν και κατεβάζετε γάλα! Γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Όποιος είναι νόμιμος σε αυτή τη χώρα πρέπει να εξαφανιστεί. Μόνο λαμόγια χωράνε εδώ!
Έλα όμως που ακόμα και η αγελάδα έχει κι ένα όριο στο άρμεγμα.

Τώρα θυμηθείτε με τι περισπούδαστο υφάκι έβγαιναν και ανακοίνωναν το θέμα των αποδείξεων και πώς θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή.....

Εδώ πλέον δε μιλάμε απλά για προχειρότητα.. Πρόκειται για ανικανότητα.. Πρόκειται για αδιαφορία απέναντι στην αγωνία του κοσμάκη για την επιβίωσή του.. Πρόκειται εν κατακλείδι για μισανθρωπιά.

Επειδή δηλαδή οι στόχοι τους για πλήρη αφαίμαξη του απλού πολίτη δε βγαίνουν, ως συνήθως, θα την πληρώσουν οι πιο βολικοί στο να την πληρώσουν δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Άλλωστε οι άνθρωποι σπουδάσανε, πήρανε πτυχία... Για να μηχανεύονται τους τρόπους που θα αφαιρέσουν τα λεφτά από τις τσέπες των ασύστολα και σκληρά φορολογούμενων μιας και δεν θέλουν να φορολογήσουν το κεφάλαιο!

Εύγε, λοιπόν στα λαμογια του υπουργείου οικονομικών που μηχανεύονται....
Μπράβο στους αλήτες με τις γραβάτες....
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται το αληθές: Είναι επικίνδυνοι.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όλες οι "γνωστές πηγές" (ακίνητο-αυτοκίνητο-μισθωτός-συνταξιούχος) άντλησης εσόδων για το κράτος (δηλαδή για την ολιγαρχία της πλουτοκρατίας) έχουν είτε στερέψει είτε πλησιάζουν τα όρια της επιβίωσης και αυτοί οι "εγκέφαλοι" του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.
Και βρίσκονται εκεί ακριβώς γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αντλήσουν έσοδα από "άλλες πηγές" τις οποίες πολύ καλά γνωρίζουν, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τις αγγίξουν γιατί "ίσως" έχουν πολιτικό κόστος ή είναι "καλά προστατευόμενες" από τους ίδιους.

Και φτάσαμε στο σημείο η φορολόγηση για ίδια εισοδήματα να έχει γίνει διαφορετική ανά φορολογούμενο βάσει της κατανάλωσης. Αυτό από μόνο του είναι θολό για τη νομιμότητά του και θα μπορούσε να συζητηθεί γιατί πρέπει να πληρώσει περισσότερο φόρο αυτός που δεν καταναλώνει αρκετά για τα δεδομένα του κράτους.
Αλλά το να φτάσεις να ζητάς ένα σκασμό αποδείξεις και να αφήνεις απ' έξω τη βασική δαπάνη του 99% των Ελλήνων, ονομάζεται βλακεία.
Είτε πρέπει να καταργηθεί η εξ' αρχής λανθασμένη ιδέα που ήδη κόστισε πολλά, είτε να μειωθούν κατά πολύ τα όρια των αποδείξεων που χρειάζονται.
Δυστυχώς όμως, πολύ απλά, σε μια λάθος ιδέα, δεν μπορεί να βρει κανείς ιδανικές εφαρμογές, αυτό τους το αναγνωρίζω!

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι ή δεν ξέρουνε τι τους γίνεται ή θέλουνε κρέμασμα!

Το έχουμε πει άλλωστε χιλιάδες φορές ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ηλίθιοι, αποτυχημένοι και εκτελούν εντολές από τους μαφιόζους δανειστές τους.

Όμως θα έρθει σύντομα η ώρα τους...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]