Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν θα πάρει φράγκο αν δεν πετύχει τους στόχους

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία δανειακή βοήθεια το μήνα αυτό, αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα οικονομικής σταθεροποίησης, φέρονται να δήλωσαν σήμερα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την προειδοποίηση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο στέλεχος του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο δεν κατονομάζει. Το πρακτορείο σημειώνει ότι τη δήλωση της Μέρκελ και του Σόιμπλε επιβεβαίωσε και κυβερνητικός αξιωματούχος, που επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η συνάντηση κατά την οποία εξέφρασαν την «θέση» αυτή η γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα.

Υπέρ της άρσης της χορήγησης περαιτέρω δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα εκφράστηκε - άνευ... διαμεσολαβητών - και ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του συνεργαζόμενου με τους Χριστιανοδημοκράτες κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «πρόκληση» την στάση που ακολουθεί η Ελλάδα στην κρίση χρέους.

«Δεν μπορείς έτσι απλά να αποτυγχάνεις να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βερολίνο ο Μπρούντερλε. Και πρόσθεσε ότι η άρση της εκταμίευσης του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα συνιστά μια «λογική αντίδραση» εκ μέρους των άλλων κυβερνήσεων της ευρωζώνης.
Σημειωτέον ότι το απόγευμα κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις στελεχών του κόμματός της και των συνεργαζομένων στην κυβέρνηση Ελευθέρων Δημοκρατών περί πιθανής εκδίωξης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ η καγκελάριος Μέρκελ είχε απορρίψει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι «έτσι θα ξεκινούσε ένα ντόμινο που θα εξελισσόταν σε μείζονα κίνδυνο για το νομισματικό σύστημά μας».

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε εξηγήσει ότι «εκείνο που χρειάζονται οι χώρες της ευρωζώνης είναι να συνεργαστούν στενότερα η μία με την άλλη και να γίνουν πιο συνεπείς στις συμφωνίες που έχουν συνομολογήσει για τη μείωση των χρεών τους».

Η πρόωρη αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει στο Βερολίνο αισθήματα έντονης δυσαρέσκειας, που εκδηλώθηκαν από το πρωί με ένα μπαράζ αρνητικών για την εξέλιξη αυτή και για την Ελλάδα εν γένει δημοσιευμάτων του γερμανικού τύπου. Και στις Βρυξέλλες, όμως, επικρατεί κλίμα δυσαρέσκειας για την βραδύτητα με την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα το συνομολογημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ οικονομικό πρόγραμμά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν ζητεί απτές αποδείξεις ότι προχωρεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων, ασχέτως αν γι' αυτές τις αποδείξεις απαιτούντα πρόσθετα μέτρα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]