Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνήσαμε με τους Φινλανδούς να τους δώσουμε λεφτά για να μας δανείσουν!

  • Μοναδική παγκοσμίως συμφωνία "δανεισμού"
  • Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος, ενώ είναι άγνωστο το ποσό που θα καταθέσει η Ελλάδα στην Φινλανδία
  • Ουσιαστικά η Ελλάδα υπέκυψε σε ωμό εκβιασμό, για μία ακόμη φορά...
Οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας και της Ελλάδας συμφώνησαν για τους εγγυητικούς όρους του δανεισμού της Αθήνας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Με βάση τους, δυσμενείς για τη χώρα μας, όρους της συμφωνίας, η οποία απαιτείται να εγκριθεί και από τις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα μεταφέρει ένα ποσό στο φινλανδικό κράτος. Το ποσό αυτό και οι τόκοι θα επενδυθούν σε χαμηλού ρίσκου μακροπρόθεσμες επενδύσεις που θα εγγυηθούν το δάνειο, σύμφωνα με το Ελσίνκι.

Η Φινλανδή υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος των εγγυήσεων, πάντως δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Οι δύο χώρες διαπραγματεύονταν για το θέμα αυτό στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Η νέα φινλανδική κυβέρνηση, η οποία σχηματίστηκε τον Ιούνιο αφού έγιναν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, είχε εξαγγείλει ότι θα ζητούσε εγγυήσεις ως προϋπόθεση για να λάβει μέρος σε μελλοντικές συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του ευρώ, αφορά τραπεζική κατάθεση από πλευράς της Ελλάδας σε λογαριασμό της Φινλανδίας, σύμφωνα με την υπουργό.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ.

Η Φινλανδία θα επιστρέψει στην Ελλάδα την εγγύηση, μαζί με το κέρδος από τις επενδύσεις στις οποίες αξιοποιήθηκαν, από τη στιγμή που θα ξεπληρωθεί το δάνειο στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

«Χωρίς τις πρόσθετες εγγυήσεις, η Φινλανδία δεν θα συμμετείχε στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», επανέλαβε η κυρία Ούρπιλαϊνεν.

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Και εξήγησε: «Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τετοιες συμφωνιες ελαβαν χωρα και με αλλες χωρες αραγε?
    Διοτι μας τα βγαζουν ολα ενα-ενα στη φορα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]