Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τί κάνουν το ΝΑΤΟ και η Τουρκία στην Συρία;

  • Το ΝΑΤΟ και η Τουρκία υποστηρίζουν ένοπλους αντάρτες στη Συρία. Εκστρατεία για την πρόσληψη μουσουλμάνων "αγωνιστών της ελευθερίας»

Τα δυτικά ΜΜΕ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην συσκότιση της φύσης των ξένων επεμβάσεων στη Συρία, συμπεριλαμβανόμενης της εξωτερικής στήριξης ένοπλων ανταρτών. Εν χορώ περιγράφουν τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία ως ένα «ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας" που στρέφεται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Όμως οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία παραπέμπουν σε πλήρη ένοπλη εξέγερση, που ολοκληρώνεται από τους ισλαμιστές «μαχητές της ελευθερίας» με υποστήριξη, εκπαίδευση και εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ και την Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκίας. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές πληροφοριών:

"Το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και η Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκίας συνεργάζονται στην εκπόνηση σχεδίων για το πρώτο στρατιωτική βήμα τους στη Συρία, το οποίο είναι να εξοπλίσουν τους αντάρτες με όπλα εναντίον των αρμάτων μάχης και ελικοπτέρων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της καταστολής του καθεστώτος Ασαντ απέναντι στους διαφωνούντες. Αντί να επαναλάβουν το Λιβυκό μοντέλο των αεροπορικών επιδρομών, οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ σκέφτονται περισσότερο όσον αφορά την διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων αντιαρματικών και αντιαεροπορικών βλημάτων, όλμων και βαρέων πολυβόλων σε κέντρα διαμαρτυρίας για την αντίσταση εναντίον των κυβερνητικών θωρακισμένων δυνάμεων. (DEBKAfile, το ΝΑΤΟ να δώσει αντάρτες αντιαρματικά όπλα, 14 Αυγούστου, 2011)"

Η παράδοση των όπλων στους αντάρτες πρόκειται να γίνει "χερσαία , δηλαδή μέσω της Τουρκίας και υπό την προστασία του Τουρκικού στρατού.... Εναλλακτικά, τα όπλα θα πρέπει να διασχίσουν με φορτηγά τη Συρία υπό τουρκική στρατιωτική φρουρά και να μεταφερθούν στους ηγέτες των ανταρτών σε προκαθορισμένα Rendez-vous ».

Το ΝΑΤΟ και η τουρκική Ανώτατη Διοίκηση, εξετάζουν επίσης την ανάπτυξη μιας τζιχάντ που θα αφορά την πρόσληψη χιλιάδων μαχητών της ελευθερίας, θυμίζοντας την κατάταξη των Μουτζαχεντίν ως έμμισθων στη τζιχάντ της CIA (ιερό πόλεμο) κατά την ακμή του Σοβιετικο-αφγανικού πολέμου:

"Επίσης συζητήθηκε στις Βρυξέλλες και στην Άγκυρα, πηγές μας αναφέρουν, μια εκστρατεία για να στρατολογήσει χιλιάδες μουσουλμάνους εθελοντές σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του μουσουλμανικού κόσμου να πολεμήσουν στο πλευρό της Συρίας σαν αντάρτες. Ο τουρκικός στρατός θα είναι η βάση αυτών των εθελοντών, που θα αναλάβει την εκπαίδευσή τους και την ασφαλή μετάβαση τους στη Συρία."

Οι διάφορες εξελίξεις δείχνουν προς μια πιθανή εμπλοκή του τουρκικού στρατού στο εσωτερικό της Συρίας, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε μια ευρύτερη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, καθώς και μια ολοκληρωμένη «ανθρωπιστική» στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την υποστήριξη της Συμμαχίας για την εξέγερση.

Global Research Articles by Michel Chossudovsky

Υπάρχει ακόμα κάποιος που υποστηρίζει πως Τουρκία και Ισραήλ δεν έχουν άριστες σχέσεις και συνεργασία;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το στόχαστρο δείχνει Περσία. Πήγαν να ανάψουν τη φωτιά στο Ιράν, τότε με τον Αχμαντινεζάτ και τις εκλογές του (βία, νοθεία, εξέγερση κλπ) αλλά δεν τους βγήκε.

    Τώρα παίζεται το χαρτί με τη Συρία και φαίνεται ότι έπιασε. Όπως έπιασε με τη Λιβύη του Καντάφι.

    Σκοπός τους, να πάρει φωτιά η Περσία, αφού με τα άλλα σχέδια (πυρηνικά κλπ) η "παρτίδα" φαινόταν χαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εχουν ταξει στην Τουρκια οι νατοϊκοι?
    Και πως εχουν αριστες σχεσεις Τουρκια-Ισραηλ οταν συγκρουονται τα συμφεροντα τους στα κοιτασματα της Κυπρου?
    Και ποιος ειναι ο ρολος του Ισραηλ σχετικα με τους Κουρδους?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]