Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: «Η εβδομάδα όλων των κινδύνων»


Σε δραματικούς τόνους η γαλλική Le Monde, τονίζοντας ότι η Ελλάδα "έχει ήδη χρεοκοπήσει", αναφέρεται στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν μέσα στη βδομάδα οι Ευρωπαίοι, υποστηρίζοντας μια ακαριαία δράση, για να αποτραπεί ένα πανευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο, τσουνάμι.

Πτωτικές τάσεις προκαλεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η αναβολή της απόφασης για την επέκταση των δανείων προς την Ελλάδα, ενώ ο διεθνής Τύπος μιλά για “ευρωπαϊκό καυγά” γύρω από την Ελλάδα κάνοντας λόγο για αποτυχία του Eurogroup και σημειώνοντας ότι το δημοσιονομικό μαρτύριο της χώρας μας παρατείνεται.

Για αγεφύρωτες διαφορές, διχασμένη Ευρώπη και αποτυχία του Eurogroup κάνουν λόγο οι σημαντικότερες εφημερίδες του κόσμου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πολύωρης συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Με τίτλο “Η Ευρώπη μαλώνει για την Ελλάδα“, η Wall Street Journalαναφέρει ότι παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την μεταστροφή στη στάση της Γερμανίας τις τελευταίες μέρες, το Eurogroup δεν μπόρεσε να λάβει τις αποφάσεις που έπρεπε και τις οποίες είχαν προαναγγείλει, εν πολλοίς, τόσο ο επίτροπος Ολι Ρεν, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρώπη απέτυχε να συμφωνήσει για την εκταμίευση της βοήθειας στην Ελλάδα“, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Bloomberg, όσον αφορά το Eurogroup. Επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να μεταθέσουν για τον Ιούλιο την απόφασή τους, μια μέρα πριν την κρίσιμη ψηφορία στην ελληνική βουλή “που μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση Παπανδρέου”, προσθέτει ότι κατ’ αυτό τον τρόπο “παρατείνεται το δημοσιονομικό μαρτύριο της Ελλάδας και εντείνεται ο ακραία επικίνδυνος χειρισμός της άνευ προηγουμένου κρίσης χρέους από την Ευρώπη”.

Για “αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών” όσον αφορά την βoήθεια προς την Ελλάδα “που θα την κρατήσει στη ζωή” κάνουν λόγο και οιNew York Times, γράφοντας ότι η απόφαση αναστολής της απόφασης “αντανακλά την εσωτερική διαμάχη για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

“Το ελληνικό αδιέξοδο οδηγεί τις αγορές σε πτώση” είναι ο τίτλος της Βρετανικής Guardian, η οποία προσθέτει ότι “η αποτυχία των ηγετών της ευρωζώνης να συμφωνήσουν στην οικονομική βοήθεια της Ελλάδας έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες πτώσεις σε όλη την Ευρώπη”.
“Το ευρώ πέφτει καθώς η ελληνική κρίση χρέους συνεχίζει να μην επιλύεται” γράφουν οι Financial Times, ενώ “Ο φόβος ενός κουρέματος του χρέους”, είναι ο τίτλος της Die Welt του Βερολίνου.

“Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ευρώπη να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης”, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και υπογραμμίζει ότι τα ακριβά ευρωπακέτα βοήθειας για τις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τους δεξιούς λαϊκιστές και την αντιευρωπαϊκή τάση σε όλες της χώρες της ΕΕ.

Με τίτλο “η εβδομάδα όλων των κινδύνων” η γαλλική Le Monde, αναφέρεται με δραματικούς τόνους τόσο στην κρίση χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα “έχει χρεοκοπήσει”, όσο και στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν εντός της εβδομάδας οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δράσουν ακαριαία, γιατί “επαπειλείται πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο τσουνάμι”.

Η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα αποφασίσουν λοιπόν αυτή την εβδομάδα μέτραπου θα επιτρέψουν την αποκατάσταση μιας ισορροπίας ανάμεσα στιςθυσίες” που θα προκαλέσει μια μετακύλιση του ελληνικού χρέους. Αυτή η μορφή υπόγειας, ελεγχόμενης κατεδάφισης θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε χρόνο. Δεν συνιστά ωστόσο επιστροφή σε καλύτερη κατάσταση. Καθώς η Ευρώπη άφησε την Ελλάδα να γλυστρήσει και οι Ελληνες δεν άρπαξαν τον ταύρο από τα κέρατα, η κατάσταση επιβάλλει μέτρα που θα επαναφέρουν μακροπρόθεσμα τις ισορροπίες“,
τονίζεται στο δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει:

Είναι καλύτερο να αφήσουμε το ΔΝΤ να εφαρμόσει αυτή την διαδικασία στην οποία είναι συνηθισμένο. Είναι θέμα επαγγελματισμού. Η επιστοσύνη στους Ευρωπαίου ιθύνοντες έχει καταβαραθρωθεί. Οποια κι αν είναι τα μέχρι σήμερα λάθη, βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις πλέον εκρηκτικές καταστάσεις“.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όχι στην 5η δόση!

    Διότι η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ. Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά η επίσημη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, κ. Δημήτρης Χ. Παξινός.

    Μπορεί να είναι ένα από τα συνθήματα στο Σύνταγμα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, ή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) ή και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κλπ. Δεν μπορεί άραγε να υπάρξει μία από κοινού εκπροσώπηση με εκλογές ή με κλήρο γιά όλες τις Πατριωτικές-Δημοκρατικές Οργανώσεις-Κινήματα αλλά και γιά όλον τον ελληνικό λαό;

    Διότι μόνον όταν και εάν ΟΛΑ τα Κινήματα ενωθούν σε ΕΝΑ, τότε κάτι μπορεί να γίνει. Άλλως πως, το καπέλωμα θα φέρει την καταστροφή της πατρίδας μας της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Είναι καλύτερο να αφήσουμε το ΔΝΤ να εφαρμόσει αυτή την διαδικασία στην οποία είναι συνηθισμένο. "

    Ας μας απαντησουν οι Ευρωπαιοι προπαγανδιστες απο ποσες χωρες εφαγε "κλωτσια" το συνηθισμενο στις κλωτσιες ΔΝΤ??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]