Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση των εκβιασμών

Αφού λοιπόν όλοι αποδέχτηκαν το οικονομικό Βατερλό του Μνημονίου αφού ξέμειναν τα παπαγαλακια από οικονομικά επιχειρήματα περί δημοσιονομικής εξυγίανσης περάσαμε στο στάδιο της πολιτικής... βίας.

Με πολιτικούς πλέον εκβιασμούς επιχειρείται η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ήδη έχει προεξοφληθεί η οικονομική του αποτυχία.
  • Πρέπει να αποδεχτούμε το Μεσοπρόθεσμο προγραμμα... Γιατί; Επειδή αλλιώς θα φύγουμε από την ευρωζώνη!
  • Πρέπει να ξεπουλήσουμε σε τιμές χρηματιστηριακού ναδίρ τη κερδοφόρο δημόσια περιουσία... Γιατί; Επειδή αυτό απαιτούν οι δανειστές μας και ως γνωστόν «με το δανειστή σου δεν μπορείς να διαπραγματευτείς».
  • Πρέπει να γίνει συναίνεση και να καταργηθεί η αντιπολίτευση... Γιατί; Επειδή αυτό θέλει ο επίτροπος Ολι Ρεν για να εκταμιεύσει την επομένη δόση.
  • Οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν από τους ξένους... Γιατί; Επειδή έτσι τους συμφέρει!
Υπάρχει κάποια οικονομική λογική στα παραπάνω επιχειρήματα, υπάρχει κάποια συσχέτιση με την στόχευση της δημοσιονομικής εξυγίανσης που εννοείται ότι ήταν το ζητούμενο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές; Όχι!

Ίσα-ίσα που όλοι μας λένε ότι σε ένα χρόνο τα νούμερα θα είναι χειροτερα (και μην μιλήσουμε για τους ανθρώπους) και η πτώχευση αναπόφευκτη (με τη διαφορά ότι θα έχουν προετοιμαστεί οι τράπεζες και η ΕΕ).

Το μόνο που υπάρχει είναι η άμεση κερδοσκοπία των δανειστών μας!

Που πρέπει να αποδεχτούμε για πολιτικούς λογούς επικείμενων καταστροφών! (για να μην φύγουμε από το ευρώ, μην μας διώξουν από την ΕΕ ή μην... μας βομβαρδισει και το ΝΑΤΟ!!!! κ.λ.π.)

Και η κυβέρνηση με όλα τα παπαγαλάκια γαντζώνεται από τον πολιτικό εκβιασμό για να επιβιώσει.

Μνημόνιο και Ευρώ ή δραχμή μας λέει προσπαθώντας να επιβάλλει το δικό της ψευδεπίγραφο δίλημμα μιας και στη πολιτική κυριαρχεί εκείνος που διαμορφώνει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και βάζει τα διλήμματα και όχι εκείνος που έχει τις απαντήσεις.

Όπου δεν πίπτει ο λόγος (και δεν υπάρχουν επιχειρήματα) πίπτει η ράβδος (των πολιτικών εκβιασμών).

Μόνο που εδώ έχουν διαπράξει ολίσθημα.

Γιατί ο ελληνικός λαός πολλαπλώς εξαπατηθείς από τα λόγια (με πιο προσφατο παράδειγμα το «λεφτά υπάρχουν») έχει ιστορική απέχθεια προς το «ξύλο».

Που δεν τον τρομάζει, αλλά μάλλον τον πεισμώνει. Και οι αντιδράσεις του μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Η εκπλήρωση της προφητείας του κ. Παπανδρέου μπορεί να είναι σήμερα εγγύτερη όσο ποτέ
Γιατί σε αυτή τη χωρά όταν επισείεις τη "ράβδο" των εκβιασμών κυριολεκτικά κινδυνεύεις «να σε πάρουν με τις πέτρες».

Και η «στάση» στο Σύνταγμα μπορεί να είναι η πρώτη πράξη του «πετροπόλεμου».

Επειδή ο Ελληνικός λαός μπορεί να είναι της «παραμύθας» αλλά δεν είναι της «σφαλιάρας».

Και αυτό θα το διαπιστώνουν όλο και περισσότερο από 'δω και περα!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]