Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τιμωρούν ή κλέβουν την Ελλάδα;

  • Απόσπασμα από άρθρο του Αμερικανού οικονομολόγου με πείρα σε θέματα Λατ. Αμερικής, Μαρκ Γουάισμπροτ, προ ημερών στον «Γκάρντιαν» . Εις (ευρωπαϊκά) ώτα μη ακουόντων...
«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα παζαρεύει με τους πιστωτές, όπως και με τις ευρωπαϊκές αρχές, που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα... Εχουν περισσότερα από ένα τρισ. δολάρια στη διάθεσή τους και θα μπορούσαν εύκολα "να σώσουν" την Ελλάδα με... άτοκα δάνεια και μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους, η οποία θα επέτρεπε μια αντικυκλική δημοσιονομική και αναπτυξιακή πολιτική. Αλλά επέλεξαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα...
Επιμένουν σε αυτό το δρόμο, ακόμη και αν αυτός σημαίνει μια ατέλειωτη ύφεση, και επιβάλλουν με τη βία ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, οι οποίες θα πλουτίσουν μερικούς Ευρωπαίους σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων».

Διαβάζοντας τα παραπάνω, ο αναγνώστης αισθάνεται πως η Ελλάδα έχει ριχτεί (κυριολεκτικά) στα δόντια καρχαριών, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήμα για όσο διάστημα τους επιτραπεί από την πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας.

Γίνεται σαφές πως οι συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι (Ευρωπαϊκοί και μη) αποφάσισαν να μας εξοντώσουν επειδή αισθάνονται κάποια ασφάλεια πως δεν θα δεχτούν ανταποδοτικό χτύπημα είτε σε πολιτικό είτε σε οικονομικό επίπεδο.

Επιτίθενται απερίφραστα, χωρίς καμία απολύτως κάλυψη, επειδή έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Τα ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου, τα ανεύθυνα και άκρως επικίνδυνα λογίδριά του εις βάρος της χώρας και των κατοίκων της, «όπλισαν» την ολομέτωπη επίθεση που γίνεται στην Ελληνική οικονομία, στον Ελληνικό λαό.

Γι αυτήν την κατάσταση υπεύθυνη είναι σύσσωμη η Ελληνική πολιτική σκηνή, όμως ιδιαίτερη ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού δεν μπόρεσε να πείσει για την αποφασιστικότητά του. Φαίνεται πως στο Μισούρι κανείς «πατριώτης του» δεν του είπε πως «όταν βγαίνουν τα πιστόλια, τότε χρησιμοποιούνται», ειδάλλως αυτός που υποχωρεί χάνει τα πάντα… και όχι μόνο την αξιοπρέπειά του.

Είναι σαφές, λοιπόν, πως αυτή η κυβέρνηση κάνει τους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες, τους αδηφάγους τραπεζίτες και τους «ετέρους» της Ε.Ε., να νιώθουν πως μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί αυτή τους η αλαζονεία.

Αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει άμεσα, γιατί δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυτά που δημιούργησε. Και ο κίνδυνος της χώρας δεν είναι το χρέος. Ο κίνδυνος της χώρας είναι η πολιτική ανεπάρκεια των σημερινών ανθυποκυβερνώντων της "τροϊκανής δημοκρατίας", που μέσα από τις κινήσεις τους καταφέρνουν να χειροτερεύουν και όχι να καλυτερεύουν την κατάσταση…

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι να "σώσουν" την Ελλάδα. Μήπως λόγω ευγνωμοσύνης για την εκ μεταγγίσεως (;) πολιτισμική ταυτότητα που άρχισε να ρέει στις φλέβες τους όταν μας πρωτοκατέκτησαν; Μήπως λόγω ενός ουμανισμού που φόρεσαν από συνήθεια; (Δικός τους ο όρος). Τίποτε από όλα αυτά. Ας πάμε να ξαναδούμε τον Χρυσοθήρα του Τσάπλιν για να ξαναβρούμε την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]