Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι λαθρομετανάστες διαλύουν τη συνοχή της Ευρώπης


Του Κωνσταντίνου Τζεβελέκου
(Δημοσιογράφου, προέδρου της Μ.Κ.Ο ΙΜΙ)

Τα πρόσφατα γεγονότα της Αθήνας όπου τρεις λαθρομετανάστες δύο από το Αφγανιστάν και ο τρίτος από το Πακιστάν οι οποίοι μαχαίρωσαν για μια κάμερα (120 ευρώ) έναν Έλληνα στο κέντρο της Αθήνας έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη.Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν τη πράξη του ισχυρίσθηκαν ότι ήταν κάτω από την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Το πρόβλημα όμως των λαθραίων μεταναστών δεν αγγίζει μόνο την Ελλάδα ,αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρόσφατη έκθεση της Europol κρούει το Κώδωνα του κινδύνου στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους προτρέπει να πάρουν μέτρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούνται από αυτά τα κυκλώματα προκειμένου να διαλύσουν τη συνοχή της Ευρώπης και οι ευρωπαίοι να καταντήσουν να είναι μειονότητα μέσα στις ίδιες τους τις χώρες.

Η πρόσφατη επιχείρηση μεταφοράς χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τυνησία στην Ιταλία ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από τους ανθρώπους της Ιταλικής Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος, όπου απέφερε έσοδα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πως είναι οργανωμένη η επιχείρηση
Ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στις χώρες που τους ενδιαφέρουν έχουν δημιουργήσει δίκτυα, δηλαδή ανθρώπους που εργάζονται γι αυτούς. Τα δίκτυα αυτά έχουν τη κάλυψη ότι είναι δήθεν τουριστικά γραφεία. Οι μαφιόζοι πλησιάζουν τους μετανάστες και όταν οι γυναίκες είναι όμορφες τους προτείνουν να εργασθούν στα κακόφημα μπαρ της Ευρώπης αφού νωρίτερα καταβάλουν το αντίτιμο των 3000 ευρώ.

Για τους άνδρες τους υπόσχονται εργασία στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πληρώνουν και αυτοί το ίδιο ποσό για τη μεταφορά τους.

Στη περίπτωση όμως που δεν έχουν τα χρήματα και προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, ή την Τυνησία τους γεμίζουν τις αποσκευές τους ναρκωτικά, ιδιαίτερα ηρωίνη προκειμένου να τη μεταφέρουν και να την παραδώσουν στους ανθρώπους που θα τους υποδεχθούν. Κέντρα υποδοχής είναι η Τουρκία, η Βουλγαρία, και η Ρουμανία. Φθάνοντας λοιπόν για παράδειγμα στη Τουρκία μέσω Ιράν και Συρίας αυτοί που τους υποδέχονται τους παίρνουν την ηρωίνη που μεταφέρουν – η οποία είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας των 3000 ευρώ – και τους παραδίδουν στους δουλέμπορους. Οι οποίοι με τη σειρά τους στέλνουν στην Ελλάδα ή τη Βουλγαρία ή τη Ρουμάνια και από εκεί στην Ευρώπη. Οι ομάδες που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση σύμφωνα με τη Europol είναι Τουρκικής, Κινεζικής, Αλβανικής, Ινδικής, Ιρακινής, Ιταλικής και Ρωσικής καταγωγής.

Αυτές οι συγκεκριμένες ομάδες αναλαμβάνουν υπεργολαβικά τους λαθρομετανάστες διαχειρίζοντας όλες τις φάσεις από τη πηγή προς τις χώρες προορισμού, εκδίδοντας τους και τα κατάλληλα παραποιημένα έγγραφα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι λαθρομετανάστες δεν βρουν εργασία στη χώρα προορισμού που τους κατευθύνουν τους χρησιμοποιούν για εγκληματικές πράξεις.

Τους ποιο ανήμπορους που φαίνονται και κακομοίρηδες τους χρησιμοποιούν για μεταφορά ναρκωτικών. Τους πολύ σκληρούς για δολοφονίες και εκτελέσεις πληρωμένων συμβολαίων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα όπου λαθρομετανάστης μετέφερε το παιδί του με καροτσάκι και μέσα στο μαξιλάρι είχε και πουλούσε 1,5 κιλό ηρωίνη.

Γιατί είναι απειλή για την Ε.Ε;
Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, ο αριθμός των μεταναστών στην Ε.Ε έφτασε σήμερα τα 32 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με τον πληθυσμό της Αυστρίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας μαζί. Ως προς τον αριθμό των ξένων προηγείται η Γερμανία, όπου ζουν πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς γερμανική υπηκοότητα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Τούρκοι.

Ο Γάλλος υπουργός Laurent Wauquiez υπεύθυνος για τις εξωτερικές υποθέσεις της Ε.Ε είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι: “ Η Λιβύη είναι η χοάνη της Αφρικής. Ρεύματα παράνομων μεταναστών από τις χώρες της Λιβερίας, Σομαλίας και Ερυθραίας περνάνε μέσω Λιβύης. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί δεν μιλάμε μόνο για δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που μπορούν να φθάσουν στην Ευρώπη ,αλλά για 200.000 με 300.000 το χρόνο”. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ε.Ε έχουν σηκώσει τα χέρια γιατί από ότι αναφέρουν δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις διάφορες διαλέκτους που χρησιμοποιούν οι λαθρομετανάστες όταν επικοινωνούν. Αυτοί όμως που ανησυχούν περισσότερο είναι οι Βρετανοί οι οποίο ετοιμάζονται για τους ολυμπιακούς αγώνες και φοβούνται τρομοκρατικό κτύπημα από διάφορες ισλαμιστικές ομάδες. Τους ανησυχούν οι πρόσφατες κινήσεις που παρατηρούνται για αναζωπύρωση του Ιρλανδικού προβλήματος από τη στιγμή που όπως αποκαλύφθηκε ο Καντάφι τροφοδοτούσε με όπλα και εκρηκτικά τον ΙΡΑ.

Η Λύση
Η Ευρώπη δεν έχει μέχρι σήμερα ενιαία μεταναστευτική πολιτική. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταλάβουν ότι το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας απέτυχε. Αναζητώντας κάνεις την ευρωπαϊκή Ιστορία παρατηρεί ότι η Ευρώπη είναι μια καθαρά χριστιανική ήπειρος. Επιβάλλεται να ενισχυθούν οι χριστιανικοί θεσμοί και να απαγορευθεί τώρα η ανέγερση τζαμιών. Να επανεξετασθεί η συνθήκη Sengen. Επιβάλλεται να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούνται ως «δούρειοι ίπποι» προκειμένου να αλώσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ας ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τώρα, πριν είναι πολύ αργά!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρεωκοπήσαμε διότι παράγουμε πολύ λιγότερα από ότι καταναλώνουμε.

    Οι μετανάστες/πρόσφυγες είναι πλεονέκτημα για την οικονομία, διότι μπορούν να γίνουν φθηνό χειρωνακτικό εργατικό δυναμικό, για να αυξήσουμε την παραγωγή και να έχουμε ανταγωνιστικά προιόντα, να αυξηθεί το ΑΕΠ και να μειωθεί το χρέος.

    Δεν θα ξεχρεώσουμε ΠΟΤΕ αν δεν αυξήσουμε την παραγωγή.

    Ούτε έχουμε δυνατότητες να τυπώνουμε νόμισμα και να δανείζουμε τον εαυτό μας όπως κάνουν οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί.

    Οι μετανάστες/πρόσφυγες πρέπει να παίρνουν ΜΟΝΟ άδεια εργασίας(όχι υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου), και να πληρώνουν κάθε χρόνο για να την ανανεώνουν, ποσό που θα αντιστοιχεί σε κατ'αποκοπή φόρο/ασφάλιση/ιατρική περίθαλψη.

    Υπηκοότητα πρέπει να παίρνουν ΜΟΝΟ Ορθόδοξοι που θέλουν να γίνουν Έλληνες.

    Επίσης ο συγραφέας ξεχνά ότι πολλοί γειτονικοί λαοί έχουν Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή, και άρα δεν θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως ξένους, αλλά να τους υπενθυμίσουμε την καταγωγή τους και να τους επανεντάξουμε στον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]