Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα δανειζόμαστε μέχρι να γίνουμε… Ουγκάντα;


Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα με τα νέα δανεικά; Μέχρι το 2014 λέει η τρόικα, φτάνουν τα άλλα 80-85 δις ευρώ που θα μας δοθούν με αντάλλαγμα φυσικά το νέο Μνημόνιο.

Ωστόσο, το περιοδικό Spiegel στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει αύριο αναφέρει ότι έχει πληροφορίες που κάνουν λόγο για δάνειο που θα ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ. Το Spiegel σημειώνει ότι η ενίσχυση σε αυτό το ύψος μπορεί να είναι απαραίτητη αν η χώρα εξακολουθεί να βασίζεται σε διεθνή οικονομική βοήθεια το 2013 και το 2014. Το δημοσίευμα επικαλείται παράγοντες από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Με λίγα λόγια μας λένε ότι ακόμη και τα λεφτά που αποφασίστηκαν προχθές δεν φτάνουν και θα πάμε σε νέο δανεισμό. Και φυσικά σε ένα ακόμη μνημόνιο αφού οι ξένοι θα θέλουν εξασφαλίσεις.

Φαύλος κύκλος δηλαδή. Θα δανειζόμαστε, θα παίρνουν μέτρα, θα γίνει όλη η χώρα… Ουγκάντα, θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Και το τραγικό είναι ότι αν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την σημερινή κυβέρνηση, η απόφαση δεσμεύει και τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

Θα πούμε δηλαδή το ψωμί ψωμάκι για πάρα πολλά χρόνια αφού οι ξένοι βλέπουν ότι η Ελλάδα χωρίς διεθνή βοήθεια δεν τα καταφέρνει, δεν μπορεί να βγει στις αγορές.


Επίσης, δημοσίευμα της Welt am Sonntag αναφέρει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο εθελοντικής με παροχή κινήτρων μετακύλισης του χρέους, παρόμοιο με την Πρωτοβουλία της Βιέννης.


Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν έρθει σε συμφωνία με ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την συμμετοχή τους με περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ.


Οι πιστωτές θα ανταλλάξουν ομόλογα που κατέχουν με άλλα με μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής, 3,5 με 7 χρόνια. Φυσικά με το αζημίωτο. Πρόκειται για ένα είδος καλυμμένης αναδιάρθρωσης, καθώς το κράτος δηλώνει αδυναμία να πληρώσει στη λήξη τα ομόλογα και συμφωνεί να τα πληρώσει αργότερα με υψηλότερο επιτόκιο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Από μία πλευρά,δ ε λυπούμαι κατ'ελάχιστον τους Ε λ λ α δ ί τ ε ς.Είναι ά ξ ι ο ι των παθημάτων των με τους ηγετίσκους και παραγοντίσκους που έχουν επιτρέψη να ''νομιμοποιούνται'' 'στη συνείδηση π ο λ λ ώ ν τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεχρι ποτε θα μαs δανειζουν; Μεχρι τα 300 διs του αρχικου χρεουs που ηταν αεραs και θα μπορουσαμε να αποριψουμε μετατραπει 100% σε δανειο με υποθηκη την Ελλαδα. Απλο ειναι το κολπο, μια μετατροπη γινεται. Μετα θα μαs παρατησουν στο χαλι μαs. Αυτο καλο ειναι, αλλα τοτε θα εχουμε ενα μεγαλυτερο δανειο. Πωs θα πληρωσουμε αφου με κατεστραμενη οικονομια δεν θα μπορουμε να βγουμε στιs αγορεs. Απλο, θα μαs τα παρουν ολα, την χωρα εννοω.

    ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ''ΑΡΧ.... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ'' ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]