Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το στημένο παιχνίδι Κυβέρνησης – Βρυξελλών αποκαλύφθηκε

Επιβεβαιώνεται πλήρως αυτές τις ημέρες η περίφημη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.

Διότι μ’ αυτά που μας σέρβιρε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων και δημοσιευμάτων θα έπρεπε σήμερα να μην υπάρχει Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχουμε χρεοκοπήσει, να έχουμε γυρίσει στη δραχμή, να ετοιμαζόμαστε για στάση πληρωμών, να έχει πέσει κομήτης στα κεφάλια μας ή το χειρότερο να… έχει εγκαταλείψει τη χώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να είναι στο Γουδί.

Κι όμως, από την εβδομάδα της απόλυτης καταστροφής, ξαφνικά φτάσαμε στην αισιοδοξία, τις ελπίδες, τη στροφή της Γερμανίας στο ελληνικό πρόβλημα, τη συμφωνία με την τρόικα για την 5η δόση, τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι θα βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα του χρέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Wall Street Journal που μας “ξέσκιζε” επικαλείται ανθρώπους που «γνωρίζουν την υπόθεση» και λέει ότι η Γερμανία σκέφτεται να εγκαταλείψει τη στάση της και την πρότασή της για μια πρόωρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα δάνεια βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αυτό ήταν κατά βάση η αρχή για την έκρηξη στις αγορές. Για να μην πούμε για τον Σόϊμπλε ο οποίος ενώ μιλούσε για αναδιάρθρωση σήμερα είπε ότι βλέπει και το νέο δάνειο.

Μα καλά θα αναρωτηθεί κανείς. Τι τους τσίμπησε μέσα στο Σαββατοκύριακο, καμιά ελληνική μύγα και άλλαξαν στάση; Ή ξύπνησαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να σώσουν την Ελλάδα; Μέσα σε λίγες ώρες τόσο εντυπωσιακή αλλαγή ή μήπως κρύβεται κάτι άλλο;

Ένας νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι επρόκειτο για στημένο παιχνίδι. Ένα κόλπο που στήθηκε αφενός για να πανικοβληθεί ο κόσμος και αφετέρου για να πιεστεί ο Σαμαράς να υποστείλει τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση γνώριζε τη στροφή της Γερμανίας, ήξερε ότι δεν χάνεται η 5η δόση και ότι είναι υπερβολές ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών. Ήταν κόλπο, μια μπλόφα στο πόκερ που παίζεται, και η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Ιούλιο. Όχι ότι δεν είναι άδεια τα ταμεία, αλλά είχε συμφωνηθεί με την τρόικα η συνέχιση της χρηματοδότησης κι επομένως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Το οικονομικό επιτελείο γνώριζε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την 5η δόση, απλά ήθελε να ανοίξει το δρόμο για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Δηλαδή τις σκληρές αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις και πώληση ακίνητης περιουσίας,

Και οι ξένοι “φίλοι” μας έπαιξαν το ρόλο του “κακού μπάτσου” μέχρι να μας βγει η ψυχή. Και μόλις μας βγήκε μας έριξαν το τυράκι της σωτηρίας. Και θα λέμε κι ευχαριστώ από πάνω.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΔΕν θέλουμε άλλα δάνεια. Καθε δάνειο μα βάζει και άλλο μέσα απο τη στιγμή που υπάρχει η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά είναι απλή λογική. Λέμε και λέμε και λέμε τόσες μέρες... Εφόσον οι τόκοι είναι περισσότεροι και διογκώνονται γρηγορότερα από το ρυθμό που μαζεύουμε χρήμα, είναι προφανές ότι η εξίσωση δε βγαίνει. Έχει ημερομηνία λήξης το πράγμα. Απλά η διαφορά είναι ότι το σήμερα δε βολεύει αυτούς για να λήξει. Βολεύει όμως εμάς.
    Μόνο αν έχεις καμμένο εγκέφαλο κάθεσαι και ακούς με αγωνία αυτά που λένε... Το παιχνίδι είναι στημένο και απ'αρχης ξεπουλημένο.... ήρθε η ώρα να γίνει και χαμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν μελετησει πολυ καλα τον Γεωργαλα!!
    Μεχρι και οι Μπολσεβικοι θα ζηλευαν τετοια προπαγανδα οπως αυτην του ΓΑΠ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]