Το χρέος του πολιτικού κόσμου
Αναντίρρητα η χώρα μας βιώνει δεινή οικονομική κρίση με τα εισοδήματα των πολιτών να μειώνονται καθημερινά, την ανεργία να αγγίζει το 20% και τους νέους να αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον… ενώ είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες γιατί μάλλον τώρα αρχίζει η μεγάλη κρίση.
Σε περιόδους κρίσης ο πολίτης συνήθως στρέφεται στους ηγέτες του και συσπειρώνεται αλλά σήμερα στην Ελλάδα βλέπουμε να οργανώνονται κινήματα πολιτών μακριά από κόμματα γιατί εξασθενίζει καθημερινά η σχέση πολιτικών και πολιτών, γιατί ο πολιτικός κόσμος δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για την διατήρηση προκλητικών προνομίων του τη στιγμή που γογγύζει ο απλός πολίτης.
Ο πολίτης προβληματίζεται βλέποντας την ουσιαστική ατιμωρησία των πολιτικών μέσω της Συνταγματικά κατοχυρωμένης σχεδόν άμεσης παραγραφής των ποινικών ευθυνών τους, την κακή λειτουργία των θεσμών ,την προκλητική ζωή κάποιων αλλά και την εμφανή απαξίωση του ρόλου πολλών Βουλευτών (με δική τους ευθύνη) γιατί εξαντλούν τη δραστηριότητά τους τρέχοντας από εκδήλωση σε εκδήλωση χωρίς παραγωγή ουσιαστικού έργου.
Ο πολίτης προβληματίζεται επίσης όταν βλέπει ότι σε μια Ελλάδα που παραπαίει οικονομικά οι Βουλευτές μας εξακολουθούν να αμείβονται επιπρόσθετα με 250 Ευρώ περίπου για κάθε συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής…Κι΄ αναρωτιέται: δεν είναι στα καθήκοντα του Βουλευτού η συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Βουλής και των επιτροπών της; Γιατί θέλουν επιπρόσθετη αμοιβή;
΄Όταν έχουν ξεζουμισθεί φορολογικά οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί να φορολογείται με ειδικό καθεστώς μέρος της Βουλευτικής αποζημίωσης; Γιατί να πληρώνει ο πολίτης για το Γυμναστήριο των Βουλευτών; Γιατί μέσα σε 10 χρόνια τριπλασιάσθηκε το προσωπικό της Βουλής με αναξιοκρατικές προσλήψεις συγγενών και συνεργατών Βουλευτών; Αυτοί που ψήφισαν αυτό το νόμο-ανοσιούργημα δεν ντρέπονται;
Θα πει κάποιος: αν κοπούν αυτά θα σωθεί η Ελλάδα;
Θα απαντήσω λέγοντας ότι σε κρίσιμους καιρούς ο πολιτικός κόσμος προσφέρει λειτουργώντας καθημερινά ως «λυχνία επί όρους κειμένη» δίνοντας το παράδειγμα λιτότητας και υπευθυνότητας. Για να μην υπάρχουν εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες για το πολίτευμα της χώρας οφείλουν να αλλάξουν ρότα οι πολιτικοί μας γιατί όσοι από αυτούς ξέρουν ιστορία τους υπενθυμίζω ότι ο στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη νίκησε πολυπληθή Αθηναϊκό στρατό με μόνο 150 Σπαρτιάτες γιατί τους συνήγειρε μπαίνοντας μπροστά και λέγοντας, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη: «όσον αφορά το κατ΄ εμέ, θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλύτερος εις το να προτρέπω άλλους παρ ΄ότι είμαι εις το να θέτω είς εφαρμογήν ο ίδιος τας προτροπάς μου…»
*Δικηγόρος-συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το άρθρο δημοσιεύθηκε(1-6-11) και στον «Αγγελιοφόρο».
νομιζω οτι η φωτογραφια
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι υβριστικη για τον Παπαδοπουλο.τοτε δεν ειχαμε οικονομικη χουντα,ουτε στις,τσεπες μας,ουτε η πατριδα επωλειτο!
ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΗΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ!
ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΑΜΕ!
ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΓΚΛΗΜΑ!
ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙΑ!
ΤΙ ΣΠΙΤΙΑ ?ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ!
ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ!
ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ?
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά είναι η φωτογραφία. Αμερικανοκίνητες και οι δύο σπείρες. Όσα ανατριχιαστικά εγκλήματα έκαναν εκείνοι μέσα σε αστυνομικά τμήματα και κελλιά των φυλακών, άλλα τόσα διαπράττουν αυτοί εις βάρος του λαού, ληστεύοντάς τον μαζικά και απροκάλυπτα και υποθηκεύοντας χωρίς αιδώ την εθνική κυριαρχία της χώρας. Υπ' όψιν, το Σύνταγμα επίσης το κουρέλιασαν και οι δύο σπείρες.
ΑπάντησηΔιαγραφή