Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!!!


Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»


Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!!!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!

    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ!!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!!!!! ΕΙΜΑΣΤΕ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ και ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!!!

    ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα ξυπνήσαμε ολοι. Ο ανθρωπος τα έλεγε εδω και ένα χρόνο. Και δεν ήταν ο μόνος.

    Επρεπε να εφαρμοστεί το μνημονιο 1 και να γίνουν νόμοι για το συνταξιοδοτικο, εργασικό, εκπαιδευτικό κ.α.
    Τώρα που αυξήθηκαν οι άνεργοι, τωρα που φύγαν τόσα κεφάλαια εκτος Ελλαδας τωρα ξυπνήσαμε. Πιστευει κανεις οτι θα γυρίσουμε πίσω.

    Τωρα το κακό έχει γίνει. Αυτό που θέλαν οι εμπνευστες της αποδιοργανωσης του Ελληνα έχει γίνει.
    Τώρα μπορούμε να κάνουμε όσες εκλογές θέλουμε.
    Το κακό συνετελέστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Κασιμάτη πρέπει να έρθετε στη Θεσσαλονίκη, όσο το δυνατό συντομότερα.
    Έχουμε ανάγκη να σας ακούσουμε από κοντά.
    Να μιλήσετε και να φωνάξετε δυνατά.
    Εδώ, στον Πύργο το Λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανείς δε θα μας πει ότι ήρθε η ώρα ή θα βάλει μία λεζάντα από κάτω και θα λέει βγείτε στους δρόμους. Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα. Η τήρηση του συντάγματος όταν αυτό καταλυθεί είναι στα χέρια των Ελλήνων.
    Τί θα πούμε στα παιδιά μας ? Ότι δεν υπάρχει πια η πατρίδα που γεννήθηκαν γιατί εμείς την πουλήσαμε ?
    Αυτοί που κυβερνάνε είναι εύκολο να εξαπατήσουν το λαό... οκ εξαπατηθήκαμε τόσα χρόνια και κάναμε λάθος. Δεν πρέπει να διορθώσουμε το λάθος ?
    Αν και τώρα δε γίνει τίποτα και απλά εκτονωθεί ομαλά η κατάσταση χωρίς εκλογές ή δε ξέρω τί άλλο, τότε είμαστε χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να γίνει πιστευτός πρέπει να μας πεί γιατί αυτή την δήλωση δεν την έκανε ένα χρόνο πρίν μήπως επειδή τότε έπιασαν τα μέτρα στους φτωχούς ενώ τώρα πιάνει και τους έχοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα χρόνο και κάτι μιλάνε ο Κασιμάτης και ο Μαριάς! Από την πρώτη εβδομάδα που υπέγραψαν οι αχρείοι την δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, ήταν οι πρώτοι που εντόπισαν την αντισυνταγματικότητα και των δύο και μίλησαν ανοιχτά, σε συνεντεύξεις σε μικρά κανάλια και σε ημερίδες. Άσχετα αν δεν τους άκουσαν όσοι από εσάς περνούσατε τα βράδια σας βλέποντας τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει 70-σελιδη αναφορα του καθηγητη Γ.Κασσιματη ηδη απο τον Οκτωβριο του 2010!!!
    Και προς πληροφορηση καποιων,υπαρχει και βιβλιαρακι το οποιο ειχε ηδη κατατεθει-τον Γεναρη του 2011- στο Ειρηνοδικειο Χαλκιδας ως αποδειξη της προδοσιας των πολιτικαντηδων εναντι του ελληνικου λαου απο ατομα που ακολουθησαμε την νομικη οδο του εκ Χαλκιδος γιατρου κ.Δημητρη Αντωνιου !!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή η παράγραφος στο σύνταγμα μου φαίνεται κάπως περίεργη (αλλά μπορεί να μην την καταλαβαίνω σωστά εγώ):

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    Δηλαδή υπάρχει και παραγραφή του εγκλήματος του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας;;;; Παραγράφεται αυτό το έγκλημα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]