Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Oι αγορές ποντάρουν σε διάσωση της Ελλάδας!!!

Το μέχρι πρότινος βαρύ κλίμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας φαίνεται ότι μεταστράφηκε -εν μέρει- την Τρίτη.

Παρά τα πολλά και άλυτα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, οι αγορές φαίνεται ότι ποντάρουν τελικά περισσότερο στη διάσωση της Ελλάδας και λιγότερο στην χρεοκοπία της, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters από το Βερολίνο.

Στο κλίμα αυτό, η ισοτιμία του ευρώ σκαρφάλωσε στο 1,44 έναντι του δολαρίου, που αποτελεί το υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με μεγάλη άνοδο 5,58% στις 1.309,46 μονάδες, ενώ τα spreads των δεκαετών ομόλογων έπεσαν κάτω από τις 1300 μονάδες βάσης.

Νωρίτερα, την εκτίμηση ότι η τρόικα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση διατύπωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται μετριοπαθέστερη σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που καλείται να υλοποιήσει η Αθήνα.

Αντιλαμβανόμενη τις πολιτικές παραμέτρους, η Κομισιόν έχει προειδοποιήσει ότι η ανάθεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας σε διεθνές όργανο – μία ιδέα που προωθείται από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο – θα απειλούσε την αίσθηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας, αναφέρει σε άρθρο της η διαδικτυακή πύλη euobserver.com.

Πάντως, διίστανται οι πληροφορίες σε ότι αφορά την μείωση ή όχι του ΦΠΑ. Η ελληνική πλευρά διαψεύδει το ενδεχόμενο, ενώ πήγες προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται πολύ κοντά στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% σε 20% και από 13 σε 10% για την αντιμετώπιση της ύφεσης.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, τέλος, αποκάλυψε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά σχέδιο στα πρότυπα της πρωτοβουλίας της Βιέννης. Η «Πρωτοβουλία Βιέννης» αφορά σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων από τους ιδιώτες κατόχους τους.

Ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα δεν είναι εύκολες. Είναι αρκετά δύσκολες».

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]