Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου στερείται πλέον λαϊκής νομιμοποίησης και οι βουλευτές σιωπούν!


Η κυβέρνηση Παπανδρέου στερείται εδώ και πολύ καιρό οποιασδήποτε λαϊκής νομιμοποίησης και όσο συνεχίζει να παραμένει γαντζωμένη στις καυτές καρέκλες της εξουσίας, τόσο πιο πολύ αποκαλύπτει το ολοκληρωτικό της πρόσωπο και τόσο πιο απεχθής γίνεται στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι είναι ο ίδιος αναλώσιμος και γνωρίζει επίσης πως από τη στιγμή που θα προκηρύξει εκλογές, θα έχει παύσει αυτόματα να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας για πάντα. Αυτό το γνωρίζει πλέον πολύ καλά, γι’ αυτό και εκλογές δεν πρόκειται πλέον να κάνει, εκτός και αν τον πάρουν σηκωτό από την πρωθυπουργική καρέκλα.

Τρεις είναι οι βασικότεροι παράγοντες από τους οποίους προκύπτει η έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης:

1) Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το λαό κατά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει σήμερα.

2) Η πραξικοπηματική de facto άσκηση της εξουσίας κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού…. το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις με βάση τα οποία κυβερνά την χώρα, είναι πράξεις αντισυνταγματικές και άκυρες.

3) Η πλήρης δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η διαμαρτυρία των πολιτών στις πλατείες δείχνουν ότι υπάρχει προφανέστατη αναντιστοιχία μεταξύ της υπάρχουσας σύνθεσης της Βουλής και του εκλογικού σώματος. Αν αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε τις παλιές αρμοδιότητες από το Σύνταγμα, θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές.

Λίγο ως πολύ, όλα αυτά είναι κατανοητά και γνωστά. Εκείνο όμως που δεν είναι κατανοητό είναι η πλήρης «πειθαρχία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ίδια την καταστροφή τους, μαζί με τον κ. Παπανδρέου..

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε από πού αντλούν αισιοδοξία ότι θα την γλιτώσουν πολιτικά.

Ξέρουν βέβαια ότι αν αύριο γίνουν εκλογές, οι πιο πολλοί από αυτούς δεν θα επανεκλεγούν.

Όταν όμως θα έχουν κάνει δύο φορές το ίδιο αμάρτημα, δηλαδή θα έχουν ψηφίσει και το μνημόνιο 2, τότε ίσως και να μην μπορούν πλέον να κυκλοφορούν.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ .ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ.ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥΝ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΡΚ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ .Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ .ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΡΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ-+
    ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ
    ΤΟΥΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΛΑ'Ι'ΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ MALAKIES ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του Έλληνος ο τράχηλος
    ζυγόν δεν υπομένει!
    Μπορεί να είμαστε γαϊδούρια, αλλά είμαστε σε όλα. Έχουμε και την υπομονή αλλά και το πείσμα τους. Έχετε δει γαϊδούρι να "τεντώνει" τα πόδια όταν δε θέλει να προχωρήσει; Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κουνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]