Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Πρόεδρος διάλυσης ο Χριστόφιας"

Νέες φωτιές ανάβει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με δύο συνεντεύξεις του στον Κυριακάτικο Τύπο. Μεταξύ άλλων ο προκαθήμενος της εκκλησίας υποστηρίζει ότι ήξερε εκ των προτέρων ότι ο Χριστόφιας θα ήταν πρόεδρος διάλυσης, κατά την έκφραση του. Δεν θα γίνω συνένοχος ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως θα πάρει θέση για τις προεδρικές του 2013. Όπως ήταν αναμενόμενο οι αναφορές του προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται να συμμετάσχει στην επιχείρηση εκφυλισμού της πολιτικής ζωής, στον εξευτελισμό των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και στο ρεζίλεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνή χώρο.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ βλέπει ομολογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Με γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εκφράζει λύπη και κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του βλάπτει το θεσμό της εκκλησίας, τον οποίο ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να προασπίσει.

********
Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας σήμερα κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της κατεχόμενης κοινότητας Κοντεμένου, κατέστησε σαφές ότι ''δεν στρεφόμαστε εναντίον των Τουρκοκυπρίων, αντίθετα επιθυμία μας είναι να ζήσουμε μαζί τους, όπως και παλαιότερα, ελεύθερα και ειρηνικά''.

''Στρεφόμαστε, όμως'', είπε, ''ενάντια στην τουρκική κατοχή και στη διαίρεση της νήσου μας και πόθος μας είναι η όσο γίνεται πιο σύντομα απελευθέρωση''.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ακόμη ότι ''στόχος μας είναι η εξεύρεση μιας ορθής και δίκαιης λύσης, χωρίς στρατεύματα εισβολής και εποίκους, χωρίς εκ περιτροπής προεδρία, όπου κάθε άνθρωπος θα είναι μία ψήφος, ελεύθερα, τίμια και δημοκρατικά''.

Ανέφερε ακόμη ότι η λύση θα πρέπει στο διηνεκές να διασφαλίζει την ελευθερία και την εθνικοθρησκευτική επιβίωση του λαού μας, προσθέτοντας ότι ''το πρόβλημά μας είναι καθαρά πρόβλημα εισβολής και κατοχής και για να φτάσουμε στη δίκαιη λύση του, θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Κύπρο όλα τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και οι έποικοι και όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα χωριά και στις πόλεις τους, όπως επιβάλλει το ορθό, το έντιμο και το δίκαιο''.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευχή ''οι αθάνατοι ήρωές μας, το μνημείο των οποίων αποκαλύπτουμε σήμερα, να εμπνέουν και να φρονηματίζουν πάντοτε το λαό μας στην πορεία του προς τα μεγάλα και υψηλά, που καταξιώνουν την ανθρώπινη τιμή και υπόληψη''.

Πρόσθεσε επίσης ότι ''αντλούμε δύναμη και ενίσχυση από τη θυσία τους και ταυτόχρονα διατρανώνουμε τη θέλησή μας να κρατήσουμε αναπεπταμένη τη σημαία μέχρι τέλους του αγώνα''.

''Εφόσον η τουρκική εισβολή συνεχίζεται στη νήσο μας, τότε δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την άγια ημέρα της απελευθέρωσης και της δικαίωσης'', κατέληξε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]