Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιπλέον «θυσίες» 28 δισ. για τα επόμενα 10 χρόνια


Κρίσιμος γύρος συσκέψεων, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με θέμα το ελληνικό σχέδιο διάσωσης. Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, και τα οποία θα οριστικοποιηθούν στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Στόχος είναι να ψηφιστούν γρήγορα τα νέα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει η πέμπτη δόση και το νέο δάνειο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι αυτή τη φορά, τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά. Αντιμετωπίζει όμως έντονες ...
αντιστάσεις ακόμα και στο εσωτερικό της, για την πιο άγρια φοροεπιδρομή όλων των ετών.

Τα μέτρα που «καίνε» και που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η "μόνιμη" έκτακτη εισφορά (κεφαλικός φόρος) 1%-4%, η φορο-αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, η επιβολή κρατήσεων έως 3% στους μισθούς, οι απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο και η «χρυσή εφεδρεία», οι νέοι φόροι στους ιδιοκτήτες ακινήτων, η περικοπή ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών και η φορολόγηση με νέα, αυξημένα τεκμήρια.

Επιπλέον σχεδιάζονται:

- το νέο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα εισπράττεται μαζί με άλλους φόρους στο λογαριασμό της ΔΕΗ και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινά από τουλάχιστον 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, όπως το ΕΤΑΚ το οποίο …καταργήθηκε.

- αυξήσεις τουλάχιστον 10% στα τέλη των ΙΧ.

- μεγαλύτεροι φόροι στα τσιγάρα.

- έκτακτη εισφορά από τα 3.000 ευρώ το τετραγωνικό και άνω, στα ακίνητα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας.

Ανοιχτό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους ειδικούς φόρους σε Αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, αναψυκτικά, αλλά και με τις αυξήσεις ΦΠΑ στο 23% στα τρόφιμα –εκτός από εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες όπου θεωρούνται σίγουρες.

Τα μέτρα αυτά θα περάσουν από κρησάρα και στο κρίσιμο συμβούλιο Εurogroup την άλλη Δευτέρα, ενώ προηγουμένως, για την ακρίβεια την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (στις 23 - 24 Ιουνίου) με κύριο θέμα φυσικά την κρίση χρέους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]