Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραδίδουν τους Ρομά της Θράκης στα... ταμεία της Άγκυρας!

Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ Ξάνθης προχώρησαν μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης και των όμορων νομών, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος του οργανισμού, που αφορά την επιδότηση νέων επαγγελματιών Ρομ.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και άναψαν φωτιές. Διαμαρτύρονται ότι ενώ έκαναν δαπάνες για το εν λόγω πρόγραμμα, εντούτοις ελάχιστοι πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη δόση του προγράμματος, πριν αυτό διακοπεί στις 13/04/10.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες που είχαν με την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση κι έτσι προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΑΕΔ Ξάνθης.

Στις δηλώσεις του ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, Σπύρος Μαζαράκης, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ, Ηλίας Συμεών, δήλωσε ότι ζητάει την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αλλά έκανε λόγο για το έσχατο μέσο πίεσης που έχουν οι ΡΟΜ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και η επίσημη πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη, επιδιώκουν να ενσωματώσουν στους τουρκογενείς της Θράκης, τους μουσουλμάνους Ρομά. Όλοι, φυσικά, κατανονούμε το μέγεθος του πολιτικού "ατοπήματος" της Ελληνικής κυβέρνησης (η οποία μετά τις περίφημες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τους Πομάκους της Θράκης, στους οποίους περήφανα δήλωσε πως θα δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης στην τουρκική γλώσσα) η οποία παραδίδει ένα ακόμη τμήμα Ελλήνων πολιτών στην αγκαλιά της Άγκυρας. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε την προ δύο ετών δήλωση - καταγγελία του προέδρου των Ρομά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της οποίας ξεμπρόστιαζε τον τότε αμερικανό πρόξενο Θεσσαλονίκης που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να δηλώσει "μειονότητα"... Η σημερινή κυβέρνηση, απλώς ξεπέρασε ακόμη και τον αμερικανό πρόξενο στην... ενδοτικότητα...

Έχουν σκεφθεί, άραγε, οι πολιτικοί αυτής της χώρας, πως οι αποδομητικές ενέργειές τους συγκλίνουν προς τον σχηματισμό της "εσχάτης προδοσίας";
Έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν μεταφράζονται τα πάντα σε χρήμα;
Έχουν κατανοήσει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σημερινές τους αποφάσεις, ενέργεις και πράξεις και διόλου απίθανο να βρεθούν στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη για όλα όσα σήμερα ελαφρά τη καρδία πραγματοποιούν;
Και αυτή θα είναι η ευχάριστη εξέλιξη, γιατί δεν θέλει κανείς να φανταστεί την... δυσάρεστη τροπή των εξελίξεων για τους πολιτικούς μας ταγούς...

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μα γιατί εγκαταλείπετε τους Έλληνες πολίτες;

    Αυτή είναι η επιθυμητή ''κοινωνία των πολιτών'' και το ''πρώτα ο πολίτης'';

    ΕΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΧΡΕΙΟΙ.

    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ 'ΒΡΗΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]