Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιά είναι η αλήθεια που κρύβουν;


Είναι πλέον γεγονός ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα για την οικονομία. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς.

Το λένε βουλευτές που τη στηρίζουν και κορυφαίοι υπουργοί της.

  • Μόλις χτες ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο να συνιστά στην κυβέρνηση –δείχνοντας τον υπουργό Οικονομικών- να πει όλη την αλήθεια.

«Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η αλήθεια δεν λέγεται με δόσεις. Να ειπωθεί επιτόπου ολόκληρη… Ό,τι ξέρουμε, πρέπει να το ξέρουν και οι πολίτες».

Τι είναι, λοιπόν, εκείνο που ξέρουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και δεν το ξέρουν οι πολίτες;

Ποια είναι η αλήθεια που κρύβουν;

Θυμίζω ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μια σειρά βουλευτές του Τομέα ζητούσαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να πει επιτέλους την αλήθεια.

  • Ο κ. Κ. Γείτονας: «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πείτε την αλήθεια επιτέλους».
  • Ο κ. Π. Κουκολόπουλος: «Εγώ προσωπικά τρομάζω. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο».
  • Ο κ. Ν. Σαλαγιάννης: «Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πείτε όλο το σχέδιο».
  • Η κα Αθ. Μερεντίνη: «Πείτε την αλήθεια στο λαό, για να ξέρει τι τον περιμένει».
  • Και βέβαια η κα Β. Παπανδρέου που έλεγε ότι «ο λογαριασμός δεν βγαίνει» και ζητούσε από τον υπουργό να σταματήσει «τη λογική ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΑΠΟ
    ΓΕΝΗΣΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ.ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
    ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ.ΨΑΞΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΕΙΤΕ.ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ
    ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ.ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορικά, όχι μόνον η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και ο κόσμος όλος βρισκόμαστε στην προ-αντιπροσωπευτική εποχή των νομοθετών. Χρειαζόμαστε νομοθέτες και κυρίως θεσμοθέτες όπως ο Λυκούργος των Σπαρτιατών και ο Σόλων των Αθηναίων.

    Και υπήρξε ένας μακρύς, μη-γραμμικός χωροχρόνος γιά να φτάσουν οι Αθηναίοι στον Σόλωνα. Ναι, οι Αθηναίοι τον επέλεξαν ως νομοθέτη, για να αποκαταστήσει την ειρήνη με τη μεταβολή των θεσμών (γιά τους οποίους ούτε ο Μίκης, ούτε ο Σαμαράς μιλούν).

    Ο Σόλων όμως κλήθηκε κοινή συναινέσει των αντιμαχόμενων μερών, ως συνέπεια βίαιης και μακροχρόνιας εξέγερσης των πολιτών ενάντια στους ευγενείς: «ισχυρας δε της στάσεως ούσης και πολύ χρόνον αντικαθημένων αλλήλοις, είλοντο κοινή διαλακτήν και άρχοντα Σόλωνα» (Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία).

    Γιά να νομοθετήσει, ο Σόλων εξοπλίστηκε με έκτακτες εξουσίες μέσω έκτακτης διαδικασίας το 594/3 π.Χ. Εξελέγη άρχων από το δήμο της Αθήνας και όχι από τον Άρειο Πάγο, όπως προέβλεπε το αθηναϊκό πολίτευμα της εποχής. Του δόθηκαν οι έκτακτες εξουσίες του διαλλακτού, δηλαδή του μεσολαβητή, του συμφιλιωτή, και του νομοθέτου, τις οποίες διατήρησε και μετά το τέλος της ετήσιας αρχοντείας του. Οι νόμοι που θέσπισε δημοσιεύτηκαν μάλλον κατά το 592/1 π.Χ.

    Ούτε ο Κλεισθένης κλήθηκε ειρηνικά. Με το τέλος της τυραννίας του Πεισίστρατου, έχουμε τις φασαρίες με τον Ἱππία και τον Ἰσαγόρα. Ο Ἰσαγόρας νικά με την βοήθεια του Κλεομένους της Σπάρτης.

    Οι Αθηναίοι πολίτες όμως αντιδρούν όταν ο Ἰσαγόρας θέλει να εξαλείψει την βουλή. Πολιορκούν τον Ἰσαγόρα και όταν αυτός φεύγει νύχτα (αλά Jeffrey αλλά χωρίς ελικόπτερο), φέρνουν πίσω από την εξορία τον Κλεισθένη.

    Και μετά φτάνουμε στον Ἐφιάλτη. Με τον Κίμωνα φευγάτο με 4.000 οπλίτες στην Σπάρτη, ο Ἐφιάλτης ελάττωσε την δύναμη του Αρείου Πάγου και επί τούτου τον φάγανε οι ολιγαρχικοί Αθηναίοι.

    Gιά την την ασφάλεια των πολιτών, μόνο η συνεργασία λαού και στρατού μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία του κινήματος. Αλλά από τον καναπέ μόνον δεν γίνεται βίαιη και μακροχρόνια εξέγερση των πολιτών ενάντια στους επαγγελματίες πολιτικούς, την τάξη των πολιτικών της Ελλάδος.

    Το σχέδιο της αυθεντικής δημοκρατίας των Αθηναίων είναι εδώ:
    Constitution of the Athenians, 4th century BC
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Constitution-of-the-Athenians-in-the-4th-century-BC.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]