Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καθημερινά επιβεβαιώνουν την υποταγή τους στην οικονομική χούντα


Θα νομοθετήσουν κάθετα μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα;

Ποια ελεύθερη αγορά ευαγγελίζεται η κυβέρνηση;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών μετά το φιάσκο των επιχειρησιακών συμβάσεων και την απροθυμία μέχρι στιγμής των εργαζομένων να συναινέσουν σ’ αυτές, εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα στηρίζεται στο άρθρο 106 του Συντάγματος «Περί προστασίας της Εθνικής Οικονομίας».

Σκοπός του Υπουργείου Οικονομικών είναι με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ουσιαστικά να νομοθετήσει κάθετα την επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, πάγωμα των μισθών για 3 χρόνια (2011-2014), καθώς και τη δυνατότητα να χορηγείται μισθός μικρότερος από τα προβλεπόμενα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (740 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει συμβεί ποτέ στην χώρα μας .

Αν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην ουσία θα πρόκειται περί «πραξικοπηματικής» κατάργησης της ελεύθερης αγοράς εργασίας . Κάτι που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν διανοήθηκε να πράξει.

Την ίδια στιγμή μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι «το ενδεχόμενο σύναψης ατομικών συμβάσεων έχει αποτραπεί», αλλά όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκδηλώνονται ισχυρές πιέσεις στις μικρές επιχειρήσεις να συναφθούν οικονομικές συμφωνίες σε ατομικό επίπεδο με κάθε εργαζόμενο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]