Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αξιοπιστία δύσκολα αποκτάται και… εύκολα ξοδεύεται!


Κατά γενική ομολογία ο Τύπος στην χώρα μας πνέει τα λοίσθια. Ποια είναι όμως τα αίτια των δεινών του Τύπου; Η απάντηση έρχεται ξεκάθαρη από τα χείλη των πολιτών. Η έλλειψη αξιοπιστίας!

Όμως…, διαβάζοντας το Σαββάτο στην εφημερίδα «Έθνος» ένα άρθρο με τίτλο «Γαλάζια βαβέλ σε μέτωπα αιχμής», διαπιστώνω ότι το μήνυμα των πολιτών δεν έχει παραληφθεί από όλους τους αποδέκτες!

Μερίδα του Τύπου συνεχίζει ακάθεκτη , κωφεύοντας στα μηνύματα των πολιτών…

Να ξεκινήσω επισημαίνοντας ότι ο αρθρογράφος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι ο «δημοσιογραφικός φερετζές» να επικαλούνται ΑΝΩΝΥΜΑ διαφόρους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ (και οποιουδήποτε άλλου κόμματος φυσικά, απλά το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στην αξιωματική αντιπολίτευση), μπορεί να έβρισκε «ευήκοα ώτα» και πρόθυμα μάτια πριν από κάποια χρόνια, αλλά σήμερα όχι απλά τους αφήνει παγερά αδιάφορους, αλλά προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη τους.

Κύρια καθοδηγητική οδός του δημοσιεύματος είναι η άποψη του δημοσιογράφου (φυσικά και του ομίλου για τον οποίο δουλεύει) ότι: «Η τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγεί στο φαινόμενο η ΝΔ να αντικρούει θέσεις, τις οποίες η ίδια προωθούσε παλαιότερα», συμπληρώνοντας ότι «αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επικριτές του να μιλήσουν για ‘δεξιά στροφή’ και απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος».

Και για να το τεκμηριώσει επικαλείται τις θέσεις και την πολιτική του… κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Ναι! όσο και εάν φαίνεται απίστευτο), τις οποίες δεν ακολουθεί ο κ. Σαμαράς !

Προφανώς ο δημοσιογράφος έχει βαρύτατη έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού! Κρίνει τη στροφή προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό ως ….δεξιότερη από το «νεοφιλελευθερισμό» ( από ένα σημείο και μετά) του κ. Μητσοτάκη. Τι να πει κανείς, πέραν του ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις προσβάλουν βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης ομιλούσε περί πλήρους ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συγκοινωνιών. Η ΝΔ του Αντ.Σαμαρά υποστηρίζει ένα ενιαίο δημόσιο φορέα, με κοινωνικό χαρακτήρα. Καταψηφίζει δε το νομοσχέδιο γιατί καταργεί (αντικαθιστά) τις συλλογικές συμβάσεις, προβλέπει μετατάξεις εργαζομένων χωρίς κανένα κριτήριο και στερείται κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς δεν προβλέπει το κοινωνικό εισιτήριο που είχε εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία.

Αυτές τις θέσεις της ΝΔ σήμερα (απόψεις ενός λαϊκού κόμματος), ο δημοσιογράφος τις θεωρεί… «θολές θέσεις»(?) και «δεξιότερες»(?) των νεοφιλελεύθερων θέσεων του κ. Μητσοτάκη. Τι να πει κανείς;

Στη συνέχεια του άρθρου του ο δημοσιογράφος γράφει και άλλες «ανακρίβειες».

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι: «η ΝΔ καταψήφισε το μνημόνιο λόγω των όρων που είχαν τεθεί τότε, αλλά την ίδια ώρα τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, το οποίο επίσης -όταν και εάν εκδοθεί- θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ρήτρες για όσους το αξιοποιήσουν».

Ανακρίβεια φυσικά δεν είναι το ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου. Ανακρίβεια όμως είναι η ταυτοποίηση των όρων ενός ευρωομολόγου με τους απεχθείς και επαχθείς όρους του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγα της.

Ο δημοσιογράφος δεν αναφέρει ότι η έκδοση ευρωομολόγου υποστηρίζεται από πολλές χώρες της ΕΕ, σε αντίθεση με το «Μνημόνιο» που η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου με περισσή θέληση και … σβελτάδα προχώρησε στην υπογραφή του (παίζοντας η Ελλάδα ,όπως εξ αρχής υποστηρίχθηκε από αυτό το site–και επαληθεύτηκε πλήρως στην ιστορική πορεία- τον ρόλο της «Ιφιγένειας»).

Επίσης ο δημοσιογράφος δεν αναφέρει τη σθεναρή αντίσταση των Ιρλανδών και τις σκληρές τους διαπραγματεύσεις (από τις οποίες επωφελήθηκε και η Ελλάδα, γεγονός που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι η ελληνική κυβέρνηση ….ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε!).

Απλά ο δημοσιογράφος αυθαίρετα εξισώνει το… «Μνημόνιο» με το ευρωομόλογο!

Βέβαια το άκρον άωτον του «δημοσιογραφικού λαϊκισμού» έρχεται στην συνέχεια όταν ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι… «άσκησε δριμεία κριτική σε βασικές πτυχές του ‘σχεδίου Μέρκελ’, όπως είναι η συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» και ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως « …αναμένει την τελική μορφή των προτάσεων» προκειμένου να διατυπώσει με ακρίβεια τους προβληματισμούς του.

Προφανώς ο δημοσιογράφος κακίζει τον κ. Σαμαρά γιατί δεν είναι … «Νοστράδαμος» (κυριολεκτικά ή έστω «πολιτικός Νοστράδαμος» όπως κατά καιρούς έχουν προκύψει στα πολιτικά δρώμενα αυτής της χώρας και οι οποίοι φέρουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της Πατρίδας μας), ώστε να γνωρίζει εκ των προτέρων τους επιπλέον και επιμέρους όρους του «σχεδίου Μέρκελ», οι οποίοι – σύμφωνα με την κυβέρνηση- ακόμα εξετάζονται από τους εταίρους μας στην Ε.Ε!

Αυτά όσον αφορά την έλλειψη αξιοπιστίας που έρχεται ως ξεκάθαρο κατηγορητήριο από τα χείλη των πολιτών και μερίδα των αποδεκτών του Τύπου δεν το αντιλαμβάνεται, λησμονώντας ότι «Η αξιοπιστία δύσκολα αποκτάται και… εύκολα ξοδεύεται….»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]