Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

  • Και όμως, λεφτά υπάρχουν ή μήπως πρέπει να τα λέμε κλεφτά;
  • Λέτε αν μάθουμε ποιοί έχουν αυτές τις καταθέσεις, τα ονόματά τους να ταιριάξουν με τίποτε... μίζες;

Τρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.

Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.

Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες που δεν έχουμε εμπλακεί στην διαφθορά αντιλαμβανόμενοι την γιγαντιαία κλοπή των χρημάτων μας ***, κυρίως από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν* και τους συνεργάτες τους ** αναρωτιόμαστε:

    και εγώ;
    Ευθύνομαι που δεν κυβέρνησα
    για να σταματήσω
    την κλοπή δημόσιου χρήματος
    από τους πολιτικούς
    και τους συνεταίρους τους
    με την καταλήστευση του κόπου,
    του ιδρώτα και του αίματος
    του Ελληνικού λαού;

    Τι είμαστε τελικά αθώοι ή όπως μας λένε οι λαμογιοπολιτικοί και οι λαμογιοδημοσιοπροπαγανδιστές ένοχοι για το κατάντημα της πατρίδας, «κοπρίτες», «αντιπαραγωγικοί», «τζαμπατζήδες»;

    http://3.bp.blogspot.com/_XPOqfbdKD38/TUAdf_f5NEI/AAAAAAAABTw/3LaMR2cox7A/s1600/koinonikipyramida.jpg

    Είμαστε απλά χαμένοι αν δεν επαναστατήσουμε ενάντια στους διεφθαρμένους και τους σάπιους οικονομημένους φορείς και πρόθυμους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης.

    *(πρόσφατο δημοσίευμα που μιλάει για «μίζες» 55 Der Spiegel εκατομμύρια σε πολιτικούς για τα υποβρύχια που γέρνουν, «μίζες» εκατοντάδες εκατομμυρίων του σκανδάλου της Siemens, ίδρυση από λαμόγια off shore εταιριών που φοροδιέφευγαν και συμμετείχαν στην καταλήστεψη του ιδρώτα και του αίματός μας με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου σε αγαστή συνεργασία με τα διάφορα funds εσωτερικού και εξωτερικού, τα swaps και ο ξεπουλημένος μας χρυσός, το σκάνδαλο του Τ+10, τα ταξίδια τα πανάκριβα ξενοδοχεία και οι άσκοπες δεξιώσεις πολιτικών είναι ανεπίτρεπτες σπατάλες επειδή τις πληρώναμε εμείς «οι κοπρίτες Έλληνες και Ελληνίδες»)

    **(τοκογλύφους τραπεζίτες, κρατικοεξαρτώμενοι μεγαλοκαναλάρχες εργολάβους και εφοπλιστές, λαμογιοεπιχειρηματίες κ.α.)

    ***(600 δις € μόνο από καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αφήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού στην άκρη ο jeffrey. Aς μαζέψει πρώτα τα λέφτα απο τα λαμόγια και τους κοπρίτες του κοινοβουλίου και να ξεκινήσει πρώτα απο τους βουλευτές του, να συνεχίσει με τους μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες που πίνουν κάθε μέρα καφεδάκι και μετά όλους τους υπόλοιπους. Δηλ. δεν πιάνει αυτούς που είναι έξω απο την πόρτα του και πάει να πιάσει αυτούς που είναι εκτός συνόρων? Μα καλά για τόοοοοσο ηλίθιους μας περνάνε εκεί στο ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ? Να πληρώνουμε και άλλα ταξίδια αναψυχής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στάχτη στα μάτια προσπαθεί να μας ρίξει ο Γιωργάκης; Μέχρι τώρα μας έριχνε λάσπη και κοπριά! Ποιούς φοροφυγάδες να ανακαλύψει; Σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο;;;;Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα μη κανει ντα ο Παπανδρεου τους καταθετες της Ελβετιας. Αφου πρωτος αυτος και η μανα του ειναι στον καταλογο των καταθετων. Αμ τι νομιζετε, για τη ψυχη της γιαγιας τους χαντακωνουν τους Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]