Αυτοματισμοί υπευθυνότητας… και συνειρμοί ανευθυνότητας
Στην ειδησεογραφία κυριαρχεί σήμερα η πιθανότατη πλέον αυστηροποίηση των δημοσιονομικών κανόνων σε ΟΛΗ την Ευρώπη με βάση το Γερμανικό σχέδιο περί μηδενικών ελλειμμάτων…
Λέει κάτι κακό η κ. Μέρκελ;
Να μήν πιαστούμε από τα λαϊκίστικα περί “σκληρής” Μέρκελ κλπ.
Να δούμε τα πράγματα ΨΥΧΡΑ όπως είναι σήμερα.
Υπάρχουν ορισμένες παραδοχές που αποδέχονται οι περισσότεροι Έλληνες (και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αλλά και σύμφωνα με τα κόμματα που επιλέγουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές) και που δεν τίθενται σε αμφισβήτηση.
- Η Συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Η Συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη
Όσοι είναι αντίθετοι σε αυτές προέρχονται κυρίως από την Αριστερά και το ποσοστό αποδοχής των ιδεών τους περί εξόδου της χώρας και περί της μοναχικής της πορείας στην διεθνή σκηνή ακούγεται από τους πολλούς σαν απειλή…
Από την στιγμή λοιπόν που η χώρα με την θέλησή της μετέχει στον πυρήνα της Ευρώπης έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να τις τηρεί…
Μερικές από αυτές τις υποχρεώσεις είναι το όριο του ελλείμματος ΕΩΣ 3% καθώς και το όριο στο δημόσιο χρέος ΕΩΣ 60% του ΑΕΠ…
Ο λαϊκισμός του τύπου “και άλλοι τα έχουν υπερβεί” δεν έχει θέση εδώ.
Ας μήν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι , ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας.
Και αν αποφασίσουμε να κοιτάξουμε θα διαπιστώσουμε ότι ΜΟΝΟΙ μας (οι πολιτικοί μας δηλαδή…) παραβιάσαμε τους κανόνες που υπογράψαμε…
Θα μας ενοχλούσε καμία τρόικα ΑΝ εμείς είχαμε ελλείμματα κάτω από3% ;;;
Μήπως θα τολμούσε κανείς να μας μιλήσει για χρέη αν είχαμε 70% του ΑΕΠ;;;
Εύκολες οι απαντήσεις νομίζω…
Οι πολιτικοί μας ξόδευαν σαν να μήν υπάρχει αύριο , έστελναν τον λογαριασμό στον επόμενο και αυτός στον επόμενο…
Δεν ήταν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ πολιτικοί , δεν σεβάστηκαν τις επόμενες γενιές.
Τί ζητά η κ. Μέρκελ (και ο κ. Σαρκοζί για να μήν ξεχνιόμαστε…) με το σχέδιο της;;;
Να ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ οι πολιτικοί…
Και αφού βλέπει να προσπαθούν να αποφύγουν την όποια υπευθυνότητα φροντίζει να γίνει ΘΕΣΜΙΚΑ αυτή η υπευθυνότητα…
Αυτοματισμοί υπευθυνότητας λοιπόν…
Ο πρωθυπουργός εξάλλου δεν ζητούσε “Global Governments”;;;
E , του δίνει λοιπόν σαν αρχή μία European Government και αργότερα βλέπουμε…
Πάντως όπως και αν το κρίνει κανείς αυτό το σχέδιο (αυστηρό , συντηρητικό , σκληρό , λογικό , σταθεροποιητικό κλπ) η ουσία είναι ότι προχωρά ένα βήμα παρακάτω την προβληματική οικονομική ένωση με τους 27 συντελεστές ΦΠΑ, τις 27 διαφορετικές φορολογίες , τους 27 διαφορετικούς κανόνες.
Ενιαίο νόμισμα πρέπει να συνοδεύεται με ΕΝΙΑΙΑ οικονομική πολιτική.
Αν είχε προβλεφθεί από την αρχή αυτό σήμερα δεν θα μιλούσαμε για προβλήματα στην Ευρώπη…
Ακόμα όμως και αν θεωρηθεί ΥΠΕΡΒΟΛΗ της Γερμανίας αυτό το σχέδιο για την Ευρώπη , αν το εξετάσουμε από την άποψη της πλειοψηφίας (γιατί Γαλλία και Γερμανία έχουν σχεδόν το 50% του πληθυσμού της Ευρώπης…) θα πρέπει να δεχθούμε ότι οι πλειοψηφίες χαράσσουν την πολιτική…
Ώς Έλληνας λοιπόν πολίτης που θα ΥΠΟΣΤΕΙ (μάλλον για το ΥΠΟΛΟΙΠΟ της ζωής του) την λιτότητα , την ΣΦΙΧΤΗ οικονομική πολιτική και όλα όσα θα φέρει ακόμα ο χρόνος …
Ώς Έλληνες πολίτης που οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ του τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση μετά από τα τρισεκατομμύρια που πέρασαν από την Ευρώπη στην χώρα μας σαν ΠΑΚΕΤΑ διαφόρων επωνύμων αξιωματούχων (πχ πακέτο Ντελόρ κλπ) μπορώ να πώ ότιΧΑΙΡΟΜΑΙ που επιτέλους κάποιοι (ΞΕΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ…) θα βάλουν στην θέση τους τους πολιτικούς μας…
Χαίρομαι που θα μπεί επιτέλους κάποια τάξη , δυσκολεύοντας ΛΑΜΟΓΙΑ και τους ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια 35 χρόνια και μου έστειλαν τον λογαριασμό…
Το μόνο κακό είναι ότι μέχρι να μπεί τάξη , πάλι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι θα την πληρώσουν / πληρώσουμε…
ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΩ, ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΟ BLOG
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΞΑΝΑΔΩ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΕΡΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
Αγαπητέ αναγνώστη, "άκουσον μεν πάταξον δε". Πρώτον, κείμενο αναφέρει πηγή. Δεύτερον, το παρόν ιστολόγιο ποτέ δεν έγραψε πως θα αναφέρεται αποκλειστικά στις απόψεις που καταθέτει μία πλευρά (ό,ποια και αν είναι αυτή). Τρίτον, εάν διαβάσεις κείμενα που υπογράφω, θα διαπιστώσεις πόσο νεοταξίτης είμαι... Συγχώρεσέ με, αλλά το παραπάνω κείμενο ερίζει λόγω της ειρωνίας που εξάγει απέναντι σε όλους μας και στην προφανή μας αδυναμία να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Ο σαρκασμός μπορεί να εικάζεται ως νεοταξισμός, αλλά σκοπό έχει να "χαστουκίσει" τις κοιμισμένες συνειδήσεις που αρέσκονται στο να κοιμούνται ύπνο βαθύ... Ως εκ τούτου, θα σε καλούσα να αναλογιστείς και να ξαναδιαβάσεις ένα κείμενο που προφανέστατα παρεξήγησες και αφήνοντας να ξεχειλίσει το θυμικό σου επιτέθηκες στο ιστολόγιο, σε εμένα αλλά και στον συντάκτη της δημοσίευσης. Θεωρώ σωστότερο τον προβληματισμό στον οποίο μας υποβάλει, παρά τον εφησυχασμό με κείμενα τα οποία επαναλαμβάνουν (σχεδόν μυρικάζοντας) τα ούτως ή άλλως καταπατημένα δικαιώματά μας
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα Κώστα...
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι η πρώτη αν δεν κάνω λάθος ανάρτηση που επιτέλους τα λέει όπως είναι....εμείς δεν ήμαστε αυτοί που πριν λίγους μήνες φωνάζαμε να μπει έλεγχος παντού και διατρανώναμε την απαίτησή μας απ'τον Καραμανλή π.χ. το 2004 να πατάξει την λαμογιά και αυτός ευαγγελιζόταν την "επανίδρυση " του κράτους;;;;
τί νομίζαμε δηλαδή ότι ζητούσαμε;;;
επιτέλους η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της....
ο γιωργάκης φταίει που καταρακώθηκε η οικονομία και δυστυχεί ο κοσμάκης γιατί είχε σαν στόχο να πλήξει το ευρώ και την Ε.Ε. με τελικό στόχο ίσως και την διάλυσή της....ε λοιπόν δεν του βγήκε....οι ευρωπαίοι αντιδρούνε....και λογικό και επόμενο ήταν και καιρός ήταν πιά.....
εδώ που φτάσαμε το δίλημα είναι: ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και όχι μόνο....
ή διάλυση της Ε.Ε.
διαλέγετε και παίρνετε κύριοι...
χρηχα
Αγαπητέ Χρη.Χα. θα συμφωνήσω μαζί σου, τοποθετώντας ένα αλλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εξηγούμαι.
Εφόσον η χώρα έχει πρόβλημα, που έχει διαγνωσθεί στη γενική μορφή του (κανείς δεν θέλει να πειράξει την ουσία), αλλά έστω κι έτσι. Επειδή αποφασίστηκε η δοσολογία στην φαρμακοληψία να είναι υπέρμετρη, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τον σοβαρότατο κίνδυνο αυτή η φαρμακοληψία να είναι εξοντωτική στην ίδια τη χώρα. Και οι ασπιρίνες άκακες είναι, αλλά αν πάρεις πάρα πολλές πας για τα ραδίκια...
Συμφωνώ ότι η κόπρος -επιτέλους- θα πρέπει να φύγει και να μπούνε θεμέλια για μία δημοκρατία όπου οι νόμοι θα τηρούνται για όλους και χωρίς εξαιρέσεις. Η πολιτική και οι πολιτικοί θα πρέπει να νιώθουν δαμόκλεια σπάθη όταν αναλαμβάνουν πολιτικό έργο και θα πρέπει επίσης να ορισθούν εθνικές στρατηγικές οι οποίες θα εξυπηρετούνται απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις. Οι προσωπικές πολιτικές θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίζονται με άκρως δυναμικές παρεμβάσεις της δικαιοσύνης, η οποία επίσης θα πρέπει να ξαναβρεί τη θέση της και αν χρειαστεί να αλλάξει ριζικά σε πρόσωπα.
θα μου επιτρέψεις όμως να τοποθετηθώ ευθέως και να σου πω ότι δεν δέχομαι διακυβέρνηση κανενός πλην Ελλάδος. Θέλεις να μπούνε κριτήρια εντοπιότητας; Θέλεις να μπούνε άλλα κριτήρια (π.χ. 3000 ένσημα αποδεδειγμένα εργασίας...), θέλεις να δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα (τύπου ΑΣΕΠ) οι πολιτικοί, προκειμένου να αποδεικνύουν τυπικά προσόντα γνώσεων, θέλεις να περνάνε ψυχιατρικά τεστ πριν μπούνε στην πολιτική και υποχρεωτικά ετήσια ψυχιατρικά τεστ κατά τη διάρκεια του πολιτικού τους βίου; Μέσα είμαι σε όλα αυτά.
Αλλά δεν δέχομαι επικυριαρχία κανενός ξένου. Και όσοι μας κυβερνούν, επιτέλους, να είναι Έλληνες και να ψηφίζονται από το open.gov από τους πολίτες για το εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στη σημερινή σύγχρονη εποχή, με τόση τεχνολογία, όλα είναι δυνατά.
Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν δέχομαι κανέναν ξένο στο κεφάλι μου. Αυτός ο τόπος δεν ποτίστηκε με αίμα για να τον κυβερνάνε απάτριδες ή ξένοι. Κι επειδή αυτό γινόταν τόσα χρόνια, τα αποτελέσματα αυτά ζούμε και αντιμετωπίζουμε σήμερα
γιατί όταν μιλάμε για ε΄νιαία διακυβέρνηση όλοι το ρίχνουν σε υποτέλεια;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι νομοτέλεια αυτό;
όχι...
ΤΩΡΑ μας κυβερνάνε ξένοι μέσω ξεπουλημένων δικών μας....απ'το 1821 και δω.....
καλύτερα θα είμαστε μετά....
χρηχα
Αγαπητέ Χρη.Χα. εάν η ενιαία διακυβέρνηση σημαίνει ευρωπαϊκή κυβέρνηση με ίσο αριθμό εκπροσώπων, ίσως να συμφωνήσω μαζί σου. Πρόσεξε όμως, τι ισχύει σήμερα. Πληθυσμιακή είναι η εκπροσώπηση... Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη. Επειδή θα μπει στο κεντρικό τραπέζι αποφάσεων αμέσως και θα κόβει και θα ράβει σύμφωνα με τον πληθυσμό της, υπέρ των ολίγων πασάδων που διαθέτει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλληνική κυβέρνηση σε έλληνες πολίτες. Ας συζητήσουμε πάνω σε αυτό το μοντέλο. Δε νομίζω πως οποιοδήποτε άλλο μοντέλο διακυβέρνησης θα μπορέσει να εκφράσει ή να εκπροσωπήσει επαρκώς τα συμφέροντα συμφέροντα της χώρας
κώστα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πάντα Έλληνες κυβερνήτες, μην στεναχωριέσαι....αυτό που ζητάω εγώ να γίνει είναι οι κανόνες και οι όροι λειτουργίας του καθεστώτος να είναι πανευρωπαϊκοί και να επιβάλονται -δια ροπάλου αν χρειστεί_ σε όλη την Ευρώπη με ανεξάρτητους φορείς πανευρωπαϊκούς ,πράγμα που θα διασφαλίζει την σωστή εφαρμογή τους και την αποφυγή "πονηρών" τεχνασμάτων απ'τους ιθαγενείς πολιτικούς ....πράγμα που κατά κόρον γίνεται στην νεοελληνική πραγματικότητα από συστάσεώς της....
χρηχα