Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αγροτική Τράπεζα πουλάει εργοστάσια ζάχαρης στην Ziraat Bank;


Ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί για τον ρόλο που σκοπεύει να παίξει στην ελληνική οικονομία (και όχι μόνο) από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank, έχει ενημερώσει καταλλήλως σχεδόν το σύνολο εκείνων που θέλησαν (έστω και στο ελάχιστο) να ενημερωθούν γύρω από την συγκεκριμένη τράπεζα.
Η ενημέρωση, όμως, φαίνεται πως λείπει από το διοικητικό συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας το οποίο φέρεται να συζητά με στελέχη της Ziraat Bank την πώληση τριών εργοστασίων ζάχαρης (της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης). Προφανώς –εάν αυτό συμβαίνει- υπάρχει κυβερνητική απόφαση πώλησης των πάντων σε οποιονδήποτε, προκειμένου να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερο «τρύπες».
Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, της εξαγοράς δηλαδή τριών εργοστασίων ζάχαρης, καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία και φέρει την απόλυτη ευθύνη για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, το οποίο προφανέστατα αποτελεί τον κύριο στόχο των ανθυποκυβερνώντων τραγικών στελεχών και υπουργών που με τις οδηγίες της τρόικας και του ΔΝΤ έχουν κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο στον χάρτη της χώρας.
Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την πρόθεση της Αγροτικής Τραπέζης να διακόψει την λειτουργία των τριών εργοστασίων παραγωγής ζαχάρεως και να τα πωλήσει στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank. Η συζήτηση επί του θέματος θα γίνει την Πέμπτη 3/2/2011.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής.
Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε όλους τους αμέσως ή εμμέσως εμπλεκομένους στο κύκλωμα παραγωγής ζαχάρεως δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την πρόθεση της Αγροτικής Τραπέζης να διακόψει την λειτουργία των τριών εργοστασίων της και να τα πωλήσει στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bank.
Μετά τις εγκληματικές ενέργειες των Διοικήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) επί κυβερνήσεων ΝΔ που οδήγησαν σε συρρίκνωση της παραγωγής, πωλήσεως δικαιωμάτων, κλείσιμο των δύο από τα πέντε εργοστάσια και αύξηση των εισαγωγών έρχεται ἡ αντίστοιχη του ΠΑΣΟΚ να δώσει την χαριστική βολή.
Όπως αναφέρει σε υπόμνημά του ο Σύλλογος Τευτλοεξαγωγέων του Νομού Σερρών ενώ χρειάζεται καλλιέργεια 220.000 στρεμμάτων για την παραγωγή των 158.000 τόνων που έχει δικαίωμα ἡ Ελλάδα, τίθεται στόχος μόνο για 150.000 στρέμματα που και αυτός δεν θα επιτευχθεί. Αυτή ἡ πολιτική οδηγεί σε αύξηση του κόστους παραγωγής από 613€ σε 1.000€ ανά τόνο με αποτέλεσμα να πάμε στην διακοπή της παραγωγής και την μετατροπή της ΕΒΖ σε εταιρεία εμπορίας. Μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα οδηγήσει, σε οικονομικό μαρασμό μία σειρά από εμπλεκομένους στην παραγωγή ζαχάρεως (μόνιμοι και εποχιακοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, προμηθευτές, ιδιοκτήτες τευτλοεξαγωγέων και φυσικά αγρότες). Ιδιαιτέρως για τον Νομό Σερρών θα υπάρξει επιδείνωση της ήδη τραγικής οικονομικής καταστάσεως (προτελευταίος σε μέσο εισόδημα στην Ελλάδα).
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1. Αληθεύουν οι πληροφορίες για συζητήσεις με την τουρκική τράπεζα προκειμένου να πωληθούν τα εργοστάσια;
2. Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο έτσι ώστε να παραμείνουν εν λειτουργία τα εργοστάσια ζαχάρεως Σερρών, Ορεστιάδος και Πλατέως τα οποία τόσα πολλά έχουν προσφέρει στην εθνική οικονομία;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πέστε ειλικρινά τώρα... Ξαφνιαστήκατε; Όλα πάντα γίνονται με άκρα μυστικότητα και εμάς μας διοχετεύουν επιλεκτικά ένα μικρό κλάσμα από τις πληροφορίες για τα "ντηλς", μόνο αφού έχουν γίνει. Να είναι καλά ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ που μας έφερε τις χοντρές "μπίζνες" στην εξουσία.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]