Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνέντευξη: Ο πρωταγωνιστής της κρίσης των Ιμίων


O Cesur Cert, δημοσιογράφος το 1996 του γραφείου της Χουριέτ στη Σμύρνη, ήταν αυτός που κατέβασε την Ελληνική σημαία από την Μεγάλη Ίμια, τη μία δηλαδή από τις δύο βραχονησίδες που οι Τούρκοι αποκαλούν Kardac, μαζί με άλλον ένα συνάδελφό του. Ακούστηκε και γράφτηκε, ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ήταν πράκτορες Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ.
Ρωτήσαμε τον Cesur Cert, με αφέλεια, αν πράγματι ήταν πράκτορας που εκτελούσε εντολές, αλλά και πώς αισθάνεται σήμερα, 15 χρόνια μετά. Μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.
Δείτε τι μας είπε:

"Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Πίστευα ότι το θέμα έχει ξεχαστεί, αλλά εσείς προφανώς δεν μπορείτε να ξεχάσετε το θέμα των Ιμίων.

Ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν καταλαβαίνω πώς κρατάτε τόσο ψηλά το θέμα του κατεβάσματος της ελληνικής σημαίας, από μια βραχονησίδα, όταν η οικονομική κρίση σας οδηγεί να πουλήσετε τα νησιά σας !

Νομίζω ότι όσο λιγότερο σκαλίζουμε ένα γεγονός που έγινε 15 χρόνια πριν, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Αλλά σε μια συνέντευξη σε Έλληνες όπως εσείς, δεν μπορούν να ειπωθούν όλα, καθώς με πιέζετε συνεχώς να μάθετε το τέλος της ιστορίας. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να διοργανωθεί μια διεθνής συνέντευξη τύπου, εδώ στην Τουρκία, στην οποία θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, είμαι «ζεστός» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να κλείσει το θέμα.

Εν πάσει περιπτώσει, ας μιλήσουμε για το δικό σας ερώτημα, πώς αισθάνομαι δηλαδή για την ενέργειά μου:

Δέκα πέντε χρόνια μετά, πράγματι υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε...

H συνέχεια εδώ





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]