Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιοι ονειρεύονται "Βαλκανική Ένωση"


Σχέδια για ενοποίηση των… Βαλκανίων εξυφαίνονται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα.

Κατά την βρετανική εφημερίδα «Sun», το σχέδιο περιλαμβάνει ενοποίηση Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Κοσσυφοπεδίου, Αλβανίας και πως η ιδέα προήλθε από την Ουάσιγκτον και εγκρίθηκε από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθεί η σταθερότητα στα Βαλκάνια, καθώς η οικονομική κρίση και τα επιμέρους προβλήματα εμποδίζουν προς το παρόν την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ.

Πιστεύεται μάλιστα ότι αν το πείραμα της «Βαλκανικής Ένωσης» επιτύχει, τότε θα σταθεί δυνατόν αυτή να εισέλθει ως ενιαία κρατική οντότητα στην ΕΕ μέσα σε διάστημα πέντε ή έξι χρόνων.

Επιπλέον, θεωρούν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η Βοσνία – Ερζεγοβίνη από την… Σερβία, ενώ η τελευταία θα λύσει τα προβλήματά της με το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, ενώ οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται, για την Αλβανία θα ανοίξουν οικονομικές προοπτικές και στο Κόσοβο θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Κατά την άποψη των αρχιτεκτόνων της νέας βαλκανικής τάξης, με την Βαλκανική Ένωση θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, συνεργασία στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, κατασκευή οδικών αρτηριών και ελεύθερη διακίνηση των πολιτών με επίδειξη μόνο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Δεν μας εξηγούν, βέβαια, τον μαγικό τρόπο χάρη στον οποίο τα παραπάνω κράτη θα ξεχάσουν τις αγεφύρωτες διαφορές που τους χωρίζουν τόσο εθνολογικά όσο και θρησκευτικά!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ "ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ."
    ΜΕ ποιο τροπο υπαρχει τετοιος κινδυνος;

    & κατι αλλο μηπως ειναι κολπο για να ξεσπασει κανας νεος βαλκανικος πολεμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]