Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συλλογική ευθύνη ορίζει να πληρώνουν μόνο οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί;


Εκπρόσωποι του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης λένε ότι ευθυνόμαστε συλλογικά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και είναι ο λόγος που επιβάλλουν (ΜΟΝΟ) στους πολίτες (οι εκπρόσωποι της πολιτείας εξαιρούνται της συλλογικής ευθύνης) τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα.

Πρέπει να πληρώσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από τη στιγμή που ευθυνόμαστε συλλογικά.

Υπάρχει η υποψία ότι την ευθύνη, για το ότι έφτασε η οικονομία της χώρας σ’ αυτό το χαμηλό επίπεδο, την έχει κατά κύριο λόγο η πολιτεία.

Υπάρχει η υποψία ότι τα χρήματα της χώρας (αυτά που εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε στο κράτος) τα χρησιμοποιήσαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας για όφελος προσωπικό/ατομικό και όχι προς όφελος της χώρας.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να στηριχτεί μια τέτοια υπόθεση, ελλείψει στοιχείων (τα στοιχεία δεν είναι προσβάσιμα στον Έλληνα φορολογούμενο).

Σχετικά με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική (εδώ) έλαβα πρόσφατα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ) η οποία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), μετά από έρευνα, έκρινε ότι:

  • Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή,
  • η τιμή πώλησης ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους,
  • η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων, ύψους 14 εκατ. ευρώ,
  • η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών,
  • το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους,

ΠΡΟΣΟΧΗ
Αν δεν είχε κινηθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ. IP/08/1927)

  • δεν θα ενημερωνόταν κανένας πολίτης, ποτέ, για την παράνομη αυτή πώληση,
  • δεν θα διεκδικούσε κανένας τα χρήματα αυτά,
  • και η χώρα θα ζημιωνόταν τελικά κατά 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.

Η συγκεκριμένη εμπορική συναλλαγή είναι μόνο μία, η οποία έτυχε γνωστοποίησης. Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές τους, εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση, διότι δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του κράτους.

Για να αποδειχτεί ότι ΔΕΝ έγιναν ανάλογες παράνομες πράξεις σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές πολιτείας με ιδιώτες,

ΠΡΕΠΕΙ
Να ανοιχτούν τα αρχεία του κράτους και/για να ενημερωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι για όλες τις συναλλαγές τους, από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα.

Μέχρις ότου ενημερωθούμε και απαλλαχθούν, θεωρείται ότι σε όλες τις συναλλαγές έγιναν παρόμοιες παράνομες πράξεις, οι οποίες ζημίωσαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ τη χώρα. Και την ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τη φέρουν αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, που με αυτόν τον τρόπο εξάντλησαν τα χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο κράτος.

Μέχρι οι εκπρόσωποι της πολιτείας να αποδείξουν το αντίθετο:

  • Αρνούμαι τη συλλογική ευθύνη
  • Αρνούμαι τη συλλογική πληρωμή

Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

Υ.Γ. Για το θέμα έφτιαξα μια ωραία καταγγελία και την κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά (αρ. πρωτ. 2617/28-2-11)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολίτες σαν αυτή την γυναίκα μας δίνουν το παράδειγμα που χρειαζόμαστε. Το μόνο για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι αυτή τη στιγμή είναι η πληροφόρηση και η διάχυση της πληροφορίας, έτσι ώστε να νιώσουμε συλλογικά να μας πνίγει το δίκιο μας που ποδοπάτησαν, να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]