Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παγκόσμια μοιρασιά συνεχίζεται απρόσκοπτα...

Ουάσιγκτον και Μόσχα φλερτάρουν
με τον πλούτο της Κύπρου


Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ των αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο διαμόρφωσης.

Πριν από λίγους μήνες δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι η αμερικανική εταιρεία NobleEnergy και ο ρωσικός κολοσσός Gazprom θα πραγματοποιούσαν παράλληλα γεωτρήσεις στην ίδια περιοχή, νοτίως της Κύπρου.

Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, είναι πλέον ορατό καθώς η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο 12» σε λίγους μήνες, ενώ η διασυνδεδεμένη με το Κρεμλίνο ρωσική εταιρεία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αδειοδότησης για έρευνες σε άλλα «οικόπεδα» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με αυτά τα δεδομένα, το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπορεί να ενώσει αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα στη διαδικασία αναζήτησης υδρογονανθράκων σε μια θάλασσα που ως σήμερα δεν καταγραφόταν στο χάρτη των πλούσιων σε ενεργειακά αποθέματα περιοχών του πλανήτη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]