Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμες να εισβάλουν στη Λιβύη δηλώνουν οι ΗΠΑ

  • ΗΠΑ: Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, ετοιμάζονται "για παν ενδεχόμενο", δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου
Ο αμερικανικός στρατός κάνει αναδιάταξη των ναυτικών και αεροπορικών του δυνάμεων γύρω από τη Λιβύη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που εντείνονται τα διεθνή αιτήματα για έναν τερματισμό της εδώ και δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας αυτής από τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
"Οι σχεδιαστές (στρατηγικής) εργάζονται και έχουμε διάφορα ενδεχόμενα σχέδια... πιστεύω ότι είναι αξιόπιστο να πω ότι στο πλαίσιο αυτού επαναδιατάσσουμε τις δυνάμεις ώστε να μπορούν να προσφέρουν αυτή την ευελιξία μόλις ληφθούν αποφάσεις(...) να μπορούν να προσφέρουν επιλογές και ευελιξία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

Η πολεμική αεροπορία, βομβάρδισε αποθήκες πυρομαχικών στις ζώνες, που ελέγχονται από τους διαδηλωτές
Αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, στην ανατολική Λιβύη, έπληξε σήμερα η πολεμική αεροπορία του Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βεγγάζη.
Αεροπορική επιδρομή έγινε σε αποθηκη που βρίσκεται στην περιοχή Αντζαμπίγια, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτίως της Βεγγάζης, όπως ανέφερε ένας μάρτυρας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν υπάρχουν ζημιές και πόσο σοβαρές είναι.
Εξάλλου, ένας έφεδρος από τη Βεγγάζη είπε ότι δύο αεροπλάνα έβαλαν εναντίον αποθηκών στην Αντζαμπίγια και τη Ράτζμα αλλά αποκρούστηκαν από αντιαεροπορικά πυρά. Πρόσθεσε ότι από την επιδρομή στην Αντζαμπίγια καταστράφηκε μια δεξαμενή νερού αλλά όχι και η αποθήκη με τα πυρομαχικά και ότι δεν υπάρχουν θύματα.
Στις 22 Φεβρουαρίου ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι, είχε παραδεχτεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες με όπλα, υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί βρίσκονταν μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]