Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για να μη χαθεί η Ελλάδα


Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε το δεύτερο ακρωνύμιο, το «ΣΟΚ», ως έσχατο μέσο «θεραπείας» προκειμένου να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου. Και μόνο το γεγονός ότι, τους τρεις προσεχείς μήνες πρέπει να γίνουν όσα δεν έγιναν τα τελευταία τριάντα χρόνια, δείχνει ότι η «θεραπεία σοκ» θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη κοινωνία αλλά και με το ΠΑΣΟΚ.
Μια κοινωνία που ακόμα και αυτή τη στιγμή… ελπίζει ότι αυτά όλα είναι ένα κακό όνειρο, και όταν θα ξυπνήσει όλα θα είναι όπως πριν, κι ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τον σκληρό τρόπο με τον οποίον το εκδικείται η ιστορία. Δηλαδή, να αποδεχθεί μέτρα που αν τα έπαιρνε η Νέα Δημοκρατία θα καλούσε το λαό σε επανάσταση για να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Δεξιάς.

Μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί πλέον που ενδιαφέρονται για τις «τύψεις» του ΠΑΣΟΚ ή για την υστεροφημία της Νέας Δημοκρατίας. Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής πιστεύω ότι, ακόμα λιγότεροι πλέον είναι όσοι αναζητούν ευθύνες στη μια ή στην άλλη πλευρά.
Σκασίλα τους αν ο Καραμανλής δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε να πάρει ή αν ο Παπανδρέου άργησε και εξαιτίας του οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ. Διότι, πέραν της οργής υπάρχει ο φόβος, και αυτή τη στιγμή ο φόβος υπερισχύει της οργής, και συνεπώς ο καθένας από μας αγωνιά για το που πάμε, ποιος μας πάει, και αν στη διαδρομή θα έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Μερικά από τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση είναι σωστά, και θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Πολλά είναι άδικα και αναποτελεσματικά.

Αλλά έχουμε μπροστά μας μια πραγματικότητα. Μια Κυβέρνηση που είτε μας αρέσει είτε όχι κυβερνά, κι ένα Μνημόνιο με επαχθείς όρους, το οποίο φέρει την υπογραφή του ελληνικού κράτους.
Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, και όσοι αυτές τις κρίσιμες ώρες δημαγωγούν περί του αντιθέτου, λαϊκίζουν επικίνδυνα.
Η μια επιλογή είναι να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να πέσει η Κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές.
Η άλλη επιλογή είναι να βγει ο κόσμος στους δρόμους-δεν εννοώ το ΠΑΜΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και να απαιτήσει να φύγει η Κυβέρνηση.
Και η τρίτη επιλογή είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μη βάλει την υπογραφή του.

Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φοβούνται, οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν, ο κόσμος δεν έχει τη διάθεση, τότε για να μη χαθεί η Ελλάδα πρέπει να βρούμε τους τρόπους να συνεννοηθούμε προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις, και να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτό τον εφιάλτη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ
    ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ.ΟΡΑ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΚΠΟΠΟΡΤΑ
    ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ.
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΛΙΣ
    ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ Η ΣΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ ΑΡΝΗΣΙΠΑΤΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΩΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ !!!!! ΟΖΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]