Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η κοροϊδία από τον Παπανδρέου συνεχίζεται...

  • Νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού με συλλογή… υπογραφών

Οι επικοινωνιολόγοι του Ομπάμα μάλλον ωχριούν μπροστά στα… υπόγεια του Μαξίμου που αποφάσισαν να ρίξουν ένα πυροτέχνημα μπας και ο κόσμος θαμπωθεί και δεν τους πάρει με τις πέτρες.

Τι σκέφτηκε το σατανικό μυαλό της κυβέρνησης; Να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές προκειμένου, λέει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει την έκδοση ευρω-ομολόγου, ή μάλλον να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό και… τρέχα γύρευε.

Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε έκρηξη από τους βουλευτές αποφάσισε να το παίξει φουλ επίθεση. Αλλά χωρίς επιθετικούς, καθώς η πρότασή του αν μη τι άλλο αξίζει Οσκαρ υποκρισίας (όχι υποκριτικής).

Φανταστείτε στην Ελλάδα να στήνονται πάγκοι και να περνά ο κόσμος να βάζει υπογραφές για το ευρωομόλογο. Καλά – καλά δεν ξέρει τι είναι Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξέρει τι είναι ομόλογο; Αλλά ας υποθέσουμε ότι γνωρίζει για τι πράγμα ψηφίζει.

Η ερώτηση είναι απλή: Πόσο μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης η συλλογή υπογραφών σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Δηλαδή θα φοβηθούν οι Γερμανοί και η Μέρκελ τις υπογραφές του Παπανδρέου και πανικόβλητοι θα τρέξουν να εκδώσουν ευρωομόλογο προκειμένου να σωθεί η χώρα;

Πόση αξία μπορεί να έχει η συγκέντρωση ενός εκατ. υπογραφών σε μια ευρωπαϊκή ένωση 350 και πλέον εκατομμυρίων; Καμιά αξία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελάνε με εμάς όλοι οι Ευρωπαίοι. Παλιόχαρτα για εσωτερική κατανάλωση.

Επομένως, γιατί το πρότεινε αυτό το Ιερατείο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός; Είχε κάποιους άλλους λόγους; Η απάντηση είναι απλή: Προφανώς και αλλού αποσκοπεί:

  1. Αποπροσανατολισμός: Βάζουμε τον κόσμο να υπογράφει προκειμένου να τον πείσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε συμμετοχική δημοκρατία και ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον του. Ετσι, τον κάνουμε να ξεχάσει την πίκρα του αλλά τον καθιστούμε συν-υπεύθυνο για ότι θα γίνει στο μέλλον.
  2. Δημοψήφισμα: Ξεκινάμε με συλλογή υπογραφών για να πάμε μετά στο δημοψήφισμα για τη συνθήκη της Λισαβόνας. Ετσι, βάζουμε τον κόσμο να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη χώρα.
  3. Λήθη: Δεν βάλαμε τον κόσμο να συγκεντρώσει υπογραφές για άλλα θέματα και τον βάζουμε να το κάνει για άλλα που ούτε κάν γνωρίζει. Ξεχνούν όμως ότι πέρασαν το Μνημόνιο με απλή πλειοψηφία; Ότι το έχουν αναθεωρήσει τρεις φορές με υπογραφή Παπακωνσταντίνου και μόνο; Ή ότι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαγραφεί και πολλοί άλλοι πνέουν μένεα για την οικονομική πολιτική; Ετσι θα κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει, με συλλογή υπογραφών;
  4. Ουτοπία: Για ένα άδειο πουκάμισο είναι όλη αυτή η ιστορία αφού αν δεν πουν το ναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι όχι ευρωομόλογο δεν θα υπάρξει αλλά ούτε και απλό ομόλογο.

Ας αφήσουν λοιπόν οι ΠΑΣΟΚΟΙ την παρελκυστική πολιτική κι ας κυβερνήσουν. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο νομίζουν.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK:
    Τις προτάσεις της για την Πρωτοβουλία των Πολιτών υιοθέτησε η επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του ΕΚ και, εφ' όσον αυτές εγκριθούν από την ολομέλεια και από τις κυβερνήσεις της Ένωσης, τότε η πρώτη πρωτοβουλία των πολιτών μπορεί να βρίσκετ...αι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επεξεργασία ήδη από του χρόνου τέτοια εποχή. Η Πρωτοβουλία προβλέπει ότι με τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να νομοθετήσει για συγκεκριμένο ζήτημα.
    Η επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων υιοθέτησε την επίσημη θέση της για την Πρωτοβουλία των Πολιτών στις 30 Νοεμβρίου, με στόχο να είναι η διαδικασία συλλογής των υπογραφών και κατάθεσης της κάθε πρότασης όσο το δυνατόν πιο απλή.

    Κυριότερα σημεία της θέσης της επιτροπής είναι η παροχή διορίας ενός έτους για τη συλλογή υπογραφών για κάθε πρωτοβουλία, η μείωση των χωρών από τα οποία πρέπει να προέρχονται από το ένα τέταρτο των κρατών μελών που προβλέπει η αρχική πρόταση, στο ένα πέμπτο και η κατάργηση της υποχρέωσης να συνοδεύεται κάθε υπογραφή από τα στοιχεία ταυτότητας του υπογράψαντος.

    Όπως σημείωσε στη συζήτηση η Ουγγαρέζα Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Zita Gurmai, στόχος είναι "να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες" πρωτοβουλίες. Με το ΕΚ και τη Βελγική προεδρία να επιθυμούν να έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία πριν από το τέλος του έτους, η έκθεση αναμένεται να ψηφισθεί από την ολομέλεια στη συνεδρίασή της του Δεκεμβρίου, εφ' όσον έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις κυβερνήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών. Στη συνέχεια τα κράτη μέλη θα έχουν διάστημα 12 μηνών για να τη θέσουν σε εφαρμογή.

    KAI:
    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ,ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    .....................

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]