Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, το δίλημμα υπάρχει!

Το δίλλημα είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό.
Ναι ή όχι στο μνημόνιο.
Ναι ή όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Ναι ή όχι σε απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.
Ναι ή όχι σε νέους φόρους.
Ωστόσο την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο λαός χωρίς να γίνουν εκλογές.
Αρκεί ένα δημοψήφισμα! Έτσι απλά...
Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως θα κάνει εκλογές γιατί φεύγει. Έχει ήδη κλείσει θέση σε κάποιο διεθνή οργανισμό, στον ΟΗΕ μου λένε, αν και προσωπικά τον βλέπω να μετακομίζει στα νησιά Κάϊμαν για καμιά πενταετία).
Άντε να δούμε τώρα ποιός θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά… Ο επόμενος; Ποιός θα είναι αυτός;
Απορία: παντού γύρω μου βλέπω οργισμένους ανθρώπους. Γιατί οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έχουν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, παταγώδη αποτυχία;
Και όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος.

Αυτοί ζούνε το όνειρο κι εμείς τον εφιάλτη του ΠΑΣΟΚ
Όλοι ξέρουμε πως ο πρωθυπουργεύων είναι κοσμοπολίτης, ταξιδευτής και λάτρης των διακοπών και γενικότερα της καλής ζωής. Την πραγμάτωση των ονείρων του έχει αναλάβει να διοργανώνει με τις τις εκδρομές που γίνονται το ΑΠΕΤΑΛΩΤΗΣ τράβελ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι αυτές συνεχίστηκαν στην Ουάσιγκτον για την Αννα Διαμαντοπούλου με 660$ τη βραδιά το δωμάτιο στο ξενοδοχείο φαιρφαξ και 430$ τη βραδιά για τη γραμματέα της, καθώς και για τον Π Γερουλάνο στο Νιου Γιορκ Παλάς με 1500$ τη βραδιά.
Αναρωτιέμαι αν θα πήγαιναν με τη συζυγο και τα παιδιά τους θα πλήρωναν από την τσέπη τους σαν οικογένεια 3000$ τη βραδιά;
Από σουίτα σε σουίτα οι υπουργοί.
Διαβάστε προσεκτικά όταν πετάνε 100 ευρώ στο κοσμάκη πώς περνάνε οι άρχοντες, οι πορφυρογέννητοι!!!
Και όλα αυτά με τα χρήματα του κατά τα άλλα διεφθαρμένου ελληνικού λαού.
Ομως, δυστυχώς οι διεφθαρμένοι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τα πολυτελή ταξίδια τους. Αυτό γινόταν πάντα. Βλέπετε, η αλίτ των πολιτικών δεν μπορεί να συμπεριφέρεται όπως η "μπλέμπα" (δηλαδή εμείς που πληρώνουμε τα δικά μας και τα... δικά τους έξοδα).

Ο Γιώργος βάζει διλήμματα και δίνει λύσεις
Έτσι, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, επειδή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με βοήθησε να ξεκαθαρίσω τι θα κάνω στις επερχόμενες εκλογές. Ήμουν μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Δεν μπορούσα να αποφασίσω εάν πρέπει να ψηφίσω ή να πάω για έναν όμορφο πρωίνό Κυριακάτικο καφέ και στη συνέχεια έναν καλό περίπατο. Και ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και κυριολεκτικά με έβγαλε από το πολύ μεγάλο δίλημμα που αντιμετώπιζα.
Όταν ανακοίνωσε πως οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν πολιτική μορφή απέναντι σε στήριξη της κυβέρνησής του και της ύπαρξης του μνημονίου, τότε αποφάσισα. Φυσικά και θα πάω να ψηφίσω. Αλλά, θα πάω να τον μαυρίσω κι αυτόν και τον "αντιπρόσωπό" του στην περιοχή μου. Και τον Δημοτικό και τον Περιφερειακό μνημονιακό εκπρόσωπο της πράσινης μνημονιακής λαίλαπας που σάρωσε τη χώρα.
Κι εγώ ο ανόητος που πίστευα πως άλλο πράγμα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και άλλο η κεντρική - κυβερνητική διοίκηση...
Σε ευχαριστώ κύριε Παπανδρέου. Ήσουν απολύτως κατατοπιστικός...
Μόνο που έχω μία απορία: Το ΔΝΤ μας το ανακοίνωσες από το Καστελόριζο, με φόντο τη θάλασσα και μία ψαρόβαρκα. Μήπως την πτώχευση σκοπεύεις να μας την ανακοινώσεις από τη Νέα Υόρκη, με φόντο το Άγαλμα της Ελευθερίας; Γιατί, από εντός Ελλάδας δεν βλέπω να το τολμάς...

Γεωργίου Μιχαήλ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μακάρι να σε ακούγανε και οι υπόλοιποι βολεμένοι βολεψάκιδες νέο-Ελληνάρες. Αλλά δεν θα σε ακούσουνε. Κάποιοι θα ψηφίσουν οπαδικά (υποψηφίους) ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα κόμματα δεκανίκια τους. Κάποιοι θα ψηφίσουν λαϊκιστές, "εθνοσωτήρες" και εθνικιστές. Και πολλοί άλλοι είτε θα πάνε για καφέ, είτε θα ρίξουν άκυρο/λευκό. ΚΛΑΣΙΚΑ. Λίγοι θα ψηφίσουν ένα πραγματικά ικανό τοπικό άρχοντα. Και θα πάμε χαρωπά και αναπόφεκτα κατά διαόλου. Καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]