Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το θέμα είναι, εμείς τι κάνουμε;


Το θέμα είναι: Τώρα τι κάνουμε; Εκτός του οτι η ελπίδα έχει χαθεί (ή τουλάχιστον τείνει να εξαφανισθεί), ο εκφοβισμός θα δημιουργήσει ακόμα πιό φοβισμένους πολίτες.
Οταν ο πνιγμένος πολίτης ξέρει οτι το μνημόνιο και το φορολογικό σύστημα, τον οδηγεί μαθηματικά στην ατομική πτώχευση(άσχετα αν σωθεί προσωρινά το κράτος), θα επιδιώξει να πιαστεί από οτιδήποτε αντιμνημονιακό και αντιφορολογικό και σίγουρα δεν θα ψηφίσει συνέχιση αυτού του μοντέλου διάσωσης.
Αλλωστε τι άλλο έχει να χάσει;
Αν τα λάθη των κυβερνήσεων, συνεχίσει να τα πληρώσει αυτός ο καημένος ψηφοφόρος που δεν ήταν ποτέ γραμμένος σε κάποιο κόμμα μέλος, και συνεπώς δεν έχει φάει δεν έχει διοριστεί δεν έχει βολευτεί ποτέ στην ζωή του από κάποιον πολιτικό του δικομματισμού, τότε κάποια στιγμή θα αντιδράσει ακόμα χειρότερα και από την περίπτωση μιας πραγματικής χρεοκοπίας της χώρας που φοβάται ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ετσι οπως εξελίσσονται τα πράγματα με την υψηλότατη ανεργία, έλλειψη ανταγωνιστικότητας, έλλειψη ρευστότητας στην καθημερινότητα καθώς και την απαξίωση της αξίας του ευρώ(πχ δεν αγοράζεις τίποτα πια με ένα 50αρικο), μια έξοδο από το ευρώ θεωρητικά θα ήταν πιο σημαντικό από την παραμονή εντός του σκληρού αλλά άχρηστου νομίσματος.
Δεν έχουμε βρει τρόπο να απαλλαγούμε μόνιμα και οριστικά από την τυραννία ταφόπλακα του δημόσιου τομέα.
Ο Πάγκαλος και ΣΙΑ έχει πείσει τον εαυτό του οτι "μαζί τα τρώμε ακόμα", ενώ ο κόσμος πτωχεύει μαζικά ή χάνει την ελπίδα του.
Αντί να κυβερνιώμαστε απο τους 300 του Λεωνίδα, έχουμε φτάσει να αισθανόμαστε οτι κυβερνιώμαστε από τους 666.
Ο δικομματισμός απέτυχε παταγωδώς, το έχουν καταλάβει και τα μεγάλα κόμματα οτι ειναι αποτυχημένες απομιμήσεις του πολιτικού συστήματος του δυτικού δικομματισμού του Αμερικάνου που δίνει δήθεν σταθερότητα αλλά και τεράστια διαφθορά των άχρηστων ανθελλήνων λαμόγιων που κυβερνούν.
Ακούω πως εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξουν εάν δεν το θελήσει (ή αν δεν το επιτρέψει) η Τρόικα!!! Μα, αν ισχύει αυτό, τότε δεν είμαστε καν κράτος. Δεν είμαστε καν Έλληνες, αλλά τροϊκανοί... Εμείς θα το δεχτούμε αυτό; Εμείς θα το ανεχτούμε να πάψουμε να είμαστε χώρα και να γίνουμε χώρος πειραματισμών (πολιτικών, οικονομικών και ποιός ξέρει τι άλλων...), με έναν πρωθυπουργό ταξιδευτή, κοσμοπολίτη, που φοβάται να αντικρύσει τους πολίτες και στηρίζει την πολιτική του ύπαρξη αποκλειστικά και μόνο στο ψέμα; Θα δεχτούμε να γίνουμε εσαεί υποχείρια και υπόδουλοι της Νέας Τάξης και πρώτοι στη λίστα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης; Θα δεχτούμε έναν άνθρωπο (βλ. Γιώργος Παπανδρέου) με την παρέα του (βλ. υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο) και την οικογένειά του (βλ. αδέρφια) να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας, στο μέλλον μας και στην ίδια την ύπαρξή μας, χωρίς να τολμήσουμε να τους θυμίσουμε ποιοί είμαστε; Αυτοί έχουν ξεχάσει ποιοί είναι ή ποτέ δεν ήταν Έλληνες. Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι; Συνεχίζουμε να είμαστε Έλληνες;

(Σημ: Αν ο ΓΑΠ "υποχρεώθηκε" να υπογράψει απώλεια εθνικής κυριαρχίας ή εδαφών ή κάτι παρόμοιο σε περίπτωση αποτυχίας του μνημονίου, ας μας το πει από τώρα και ας πάει σε εκλογές, γιατί ούτε με 300 ψήφους δεν θα είχε τέτοια νομιμοποίηση)

Αναγνώστης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το πολιτικο συστημα,αυτο το σαπιο πολιτικο συστημα επρεπε να ειχε ηδη καταρρευσει το 1993!!
    Αντ'αυτου καποιοι συνεχιζαν να ψηφιζουν τους ιδιους και τους ιδιους!!
    Το θεμα ειναι τι επρεπε να ειχαμε κανει ως λαος για να μην φθασουμε εδω που φτασαμε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ύπουλο είναι ότι και να την έχει υπογράψει δεν θα μας το πει. Η "δεινή οικονομική θέση" της χώρας ήταν το στημένο σκηνικό για το ξεπούλημά της. Παγώνει το αίμα μας μόνο που το λέμε ή το γράφουμε και αυτοί πάνε για ύπνο ήσυχοι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]