Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος, ο δύτης και ο... βυθός


Επιχειρείται από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο. Μία επιχείρηση που σκοπεύει στην επιβολή του παραλογισμού αποβλέποντας στην συνέχιση της εξυπηρέτησης εκείνων στους οποίος "δεν χρωστάει" ο Γιώργος Παπανδρέου (κατά δήλωσή του) και παραβλέπει την αναγκαιότητα διατήρησης στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Οι στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης του ανθύπατου Γιώργου Παπανδρέου, είναι σαφέστατο πλέον πως δεν αποσκοπούν στην υπερπήδηση προβλημάτων, αλλά στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην κοινωνικοποίηση του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές πολιτικές αποφάσεις και πρακτικές.
Τί γίνεται όμως σήμερα; Ας δούμε την πραγματικότητα, αλλά και την επαφή που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με το τι πράγματι συμβαίνει στην χώρα και φυσικά στους πολίτες της:
Ένας δύτης βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων και απολαμβάνει το θαυμαστό κόσμο του θαλάσσιου βυθού. Ξαφνικά, βλέπει δίπλα του ένα τύπο, χωρίς εξοπλισμό (μάσκα, φιάλες οξυγόνου, κλπ.), και τρελαίνεται. Ενοχλημένος, κατεβαίνει στα 30 μέτρα, αλλά,… νά 'σου δίπλα του ο άλλος. Τσαντίζεται, κατεβαίνει κι’ άλλο, στα 50 μέτρα, αλλά, πάλι τα ίδια, ο άλλος από κοντά. Τότε ο δύτης, γεμάτος απορία και θαυμασμό, βγάζει ένα αδιάβροχο σημειωματάριο με μολύβι και γράφει: «ρε φίλε, πως τα καταφέρνεις εσύ και φτάνεις σε τέτοιο βάθος, χωρίς εξοπλισμό καταδύσεων;» Και ο άλλος, αρπάζει το μολύβι και γράφει βιαστικά: «πνίγομαι βρε ηλίθιε, πνίγομαι!»
Ετσι και ο πρωθυπουργός, που αρέσκεται στα θαλάσσια σπορ. Κάνει αμέριμνος κανώ και βλέπει γύρω του, στο βυθό της θάλασσας, ένα σωρό ανθρώπους. Οπότε, γεμάτος ενθουσιασμό, εκφράζεται με θαυμασμό, θεωρώντας, ότι όλοι αυτοί επιδίδονται σε υποβρύχια αθλήματα. Φευ,… αδυνατεί ν’ αντιληφθεί, ότι αυτοί που βουλιάζουν δίπλα του, πνίγονται από τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη!
Γι’ αυτό, όπου πάει και όπου σταθεί, την τελευταία μακρά περίοδο, καλεί τους πολίτες, ενόψει των δημοτικών εκλογών, να στείλουν στην κάλπη του Νοεμβρίου ένα … «βαθιά πολιτικό μήνυμα»,… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ, και όχι το πως αυτοί, που σήμερα κάνουν μπουρμπουλήθρες κάτω από το νερό (και του φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη, "πνιγόμαστε βρε..., πνιγόμαστε"), θα ξαναβγούν στην επιφάνεια!
Ο δε Γιώργος, κοιτώντας το "θέαμα" σκέφτεται αν θα πρέπει να μας αφήσει να κολυμπάμε ή αν θα πρέπει να μας "σπρώξει" στο βυθό, για να μάθουμε να κάνουμε καταδύσεις. Και όσοι δεν τα καταφέρουν θα φταίνε οι ίδιοι ή θα θεωρηθούν "παράπλευρες απώλειες" του εγχειρήματος διάσωσης των τραπεζών και των διεθνών τοκογλύφων. Άλλωστε, σε τέτοια "εγχειρήματα" οι παράπλευρες απώλειες είναι προϋπολογισμένες με βάση στατιστικά στοιχεία του παρελθόντος.
Μετά από αυτά, μιλάτε ακόμα για κόμματα εξουσίας που δήθεν διαφέρουν μεταξύ τους...! Κυβερνήσεις και δήθεν "αντιπολιτεύσεις" και πολιτικούς άρχοντες, που όμως υπηρετούν άλλα συμφέροντα εκτός από αυτά των πολιτών, ενώ ο αγώνας πια διεξάγεται ανάμεσα στους ίδιους τους πολίτες και μια πλουτοκρατική ελίτ που θέλει να καταλύσει κάθε έννοια έστω και αστικής δημοκρατίας και να επαναφέρει ένα φεουδαρχικό μοντέλο πολύ χειρότερο και πιο απολυταρχικό από την Μεσαιωνική φεουδαρχία...
Ελπίζω και πιστεύω ότι η ήττα τους θα έρθει όταν οι πολίτες αναλάβουν το ρόλο τους...

Αναγνώστης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]